PORTO ŽELI BEG SA DNA: Šaves bi mogao da plati cenu

M.T.

08. 12. 2022. u 11:20 >> 11:23

''Zmajevi'' remizirali u prvom kolu, kao i njihov rival.

ПОРТО ЖЕЛИ БЕГ СА ДНА: Шавес би могао да плати цену

FOTO: EPA

Start Liga kupa Portugala doneo je iznenađenje u grupi "A" pošto Porto nije uspeo da pobedi u prvom kolu, kao ni njegov današnji protivnik Šaves, a večeras od 20 časova na Gradskom stadionu ''zmajevi'' će gostovati Šavesu u drugom kolu željni da isprave kiks iz prethodne runde.

Porto je u prvom kolu dočekao drugoligaša Mafru i samo remizirao 2:2, iako su navijači ''zmajeva'' sigurno očekivali lagan trijumf kao što je bio slučaj neke dve nedelje ranije kada je Porto sa 3:0 savladao isti tim u šesnaestini finala Kupa Portugala. Međutim, ovog puta nije sve išlo glatko za ekipu trenera Serža Konseisaa koja je na poluvremenu gubila sa 2:0, ali je u nastavku ipak uspela da spreči potpunu senzaciju, iako je stigla samo do jednog boda.

Zbog toga se ''zmajevi'' trenutno nalaze na poslednjem mestu u grupi "A" sa jednim bodom, koliko ima i trećeplasirani Šaves, pošto su ispred sa po dva boda Mafra i Vizela koje su remizirale i u međusobnom duelu pre par dana. Remi sa Mafrom bio je prvi meč posle četiri uzastopna u kojem Porto nije uspeo da pobedi, ali nema sumnje da će upravo protiv Šavesa Konesisaov tim pokušati da nadoknadi sve. Porto inače nikad nije uspeo da osvoji Liga kup, a četiri puta je poražen u finalima.

Poput Porta, Šaves je u prvom kolu Liga kupa takođe remizirao na gostovanju protiv Vizele 2:2 i to može da računa kao uspeh pošto su do gola koji im je doneo bod došli sa igračem manje u poslednjim trenucima utakmice. Međutim, ekipu trenera Vitora Kampelosa sada će čekati mnogo teži zadatak.

Remi protiv Vizele bio je drugi za Šaves u poslednjih pet utakmica, a pored toga je ekipa ostvarila dve pobede i samo jedan poraz, mada je on bio sa ubedljivih 5:0 od Benfike. U Kupu Portugala Šaves je ispao u trećoj rundi i to od niželigaša Valadares Gaije posle produžetaka.

Viktor Kampelos neće na ovoj utakmici moći da računa na povređene Bruna Alberta Langu i Sidija Sara, a slična je situacija u Portu pošto Konseisao takođe zbog povreda neće na raspolaganju imati Zaidua i Gabrijela Verona, dok su na Mundijalu golman Diogo Kosta, Pepe i Otavio Monteiro.

Što se tiče međusobnih susreta, prednost je u potpunosti na strani Porta koji je u poslednjih deset mečeva ostvario čak osam trijumfa, dok je Šaves uspeo da slavi samo jednom i to u šesnaestini finala Kupa Portugala posle jedanaesteraca pre šest godina uz jednu nerešenu utakmicu.

NAŠ TIP: 2&G2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene