FRANCUSKA MOŽE DA OVERI PLASMAN U OSMINU FINALA: Dancima samo pobeda odgovara

M.T.

26. 11. 2022. u 14:20 >> 14:20

OBA tima su u međuvremenu ostala bez važnih igrača.

ФРАНЦУСКА МОЖЕ ДА ОВЕРИ ПЛАСМАН У ОСМИНУ ФИНАЛА: Данцима само победа одговара

FOTO: AP/Tanjug

Meč drugog kola grupe "D" između Francuske i Danske na stadionu ''974'' u Dohi danas od 17 časova, mogao bi da donese odgovor na pitanje koja selecija će prva iz ove grupe otići u osminu finala.

Francuzi su bili među ubedljivijim reprezentacijima u prvom kolu pošto su sa 4:1 savladali Australiju, iako su ''kenguri'' prvi poveli već u 9. minutu. Međutim, to kao da je samo dodatno razbesnelo aktuelnog svetskog prvaka koji je do poluvremena napravio preokret, a zatim u drugih 45 minuta sa još dva gola razrešio sve sumnje oko pobednika meča.

''Galski petlovi'' su na čelu grupe sa tri boda, a današnja pobeda protiv Danske bi im garantovala prolaz u osminu finala pošto bi u poslednjem kolu igrali protiv Tunisa.

Iako su bili favoriti u meču protiv Tunisa, Danci se nisu baš proslavili, a Tunižani su ti koji mogu i više da žale što je meč imao ovakav ishod. Dancima je ovaj remi znatno zakomplikovao situaciju u grupi posebno što danas igraju protiv Francuske, ali će oni u svakom slučaju biti u igri za drugu poziciju bez obzira kako se završi današnji meč.

Francuska je verovatno najmaleroznija reprezentacija na ovom Svetskom prvenstvu. ''Galski petlovi'' su probleme sa povredama imali pre nego što je spisak reprezentativaca bio saopšten od strane selektora Didijea Dešana, zatim posle objavljivanja, a nastavilo se i na samom Mundijalu pošto je Lukas Ernandez pokidao ukrštene ligamente u meču protiv Australije i za njega je Svetsko prvenstvo završeno, a nesiguran je status Kingslija Komana za meč protiv Danske zbog problema sa kukom.

Ni selektor Danske Kasper Hjulmand nije pošteđen problema pošto se vezista Sevilje Tomas Dilejni povredio protiv Tunisa zbog čega je zamenjen na poluvremenu. Dilejni je povredio koleno i za njega je, poput Ernandeza, Mundijal završen. Osim toga, Hjulmand ima sve druge igrače na raspolaganju za utakmicu protiv Francuske.

Francuska i Danska odigrali su od sada veliki broj međusobnih mečeva, a u poslednjih deset ''galski petlovi'' su slavili šest puta, dok su Danci ostvarili dvostruko manje pobeda, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom. Međutim, u poslednja tri meča protiv Danaca Francuzi nisu uspeli da pobede, uključujući i utakmicu u grupi na Svetskom prvenstvu u Rusiji koja je završena remijem bez golova.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest