BITKA ZA PRVO MESTO: Holandija čeka raspoloženi Ekvador

M.T.

25. 11. 2022. u 10:00

OVE ekipe su slavile u prvom kolu.

БИТКА ЗА ПРВО МЕСТО: Холандија чека расположени Еквадор

Tanjug/AP

Susret reprezentacija Holandije i Ekvadora u drugom kolu grupe "A" na Svetskom prvenstvu u Kataru mogao bi da odluči o prvom mestu, a meč se igra danas od 17 časova na stadionu ''Kalifa'' u Dohi. Obe selekcije su u prvom kolu ostvarile pobede identičnim rezultatom 2:0 i imaju po tri boda.

Holandija nije imala baš lak start u prvom kolu protiv Senegala, pošto je izgledalo da će se ta utakmica završiti nerešenim rezultatom. Senegal je do same završnice bio potpuno ravnopravan protivnik i može se reći da možda nije ni zaslužio poraz. Međutim, potpuni pad koncentracije doveo je Senegalce do poraza pošto je prvo u 84. minutu Gakpo doveo ''oranje'' u vođstvo, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi Klasen potvrdio trijumf Holanđana.

Selektor Luj van Gal mogao bi daleko da ode sa Holandijom koja zaista igra dobro, a koja je na prethodna dva Svetska prvenstva na kojima je učestvovala 2010. i 2014. igrala finale i bila treća. Pre četiri godine Holandije nije bilo u Rusiji, ali deluje da je ''oranje'' spremno da sve to nadoknadi u Kataru, iako ni protiv Ekvadora koji se dobro pokazao neće biti lako. Ukoliko bi pobedili Ekvador, Holanđani bi gotovo osigurali prvo mesto u grupi jer u poslednjem kolu igraju protiv nejakog domaćina Mundijala Katara.

Poput Holandije, ni Ekvador nije učestvovao na Svetskom prvenstvu u Rusiji pre četiri godine, a u Brazilu su takmičenje završili u grupnoj fazi. Na otvaranju Mundijala u Kataru igrali su protiv selekcije domaćina i ostvarili laku pobedu zahvaljujući dvostrukom strelcu Valensiji koji je oba gola postigao u prvom poluvremenu.

Međutim, u naredna dva kola Ekvadorci će imati znatno teži zadatak protiv Holandije i Senegala, ali su tokom južnoameričkih kvalifikacija u kojima su zauzeli četvrto mesto pokazali da mogu i protiv najboljih pošto su u završnici kvalifikacija sa Brazilom i Argentinom igrali 1:1. U poslednjih osam mečeva, računajući i otvaranje Mundijala protiv Katara, Ekvador nije poražen i sigurno da ni protiv Holandije ništa neće menjati u pristupu igri.

Oba selektora imaće na raspolaganju najjači sastav pošto nemaju povređenih igrača, iako je Valensija dobio udarac u koleno protiv Katara, ali se očekuje da bude spreman za meč. Holandija i Ekvador odigrali do sada samo dva prijateljska meča u kojima su Holanđani jednom trijumfovali, dok je drugi susret završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)