PREŽALJENI SELTIK STIŽE U MADRID: Realu pobeda treba za potvrdu prve pozicije

M.T.

02. 11. 2022. u 09:15 >> 09:20

ŠKOTSKI klub oprašta se od evropske sezone.

ПРЕЖАЉЕНИ СЕЛТИК СТИЖЕ У МАДРИД: Реалу победа треба за потврду прве позиције

FOTO: Tanjug/AP

Real Madrid trenutno je na prvom mestu u grupi "G" Lige šampiona, ali će večeras na ''Santjago Bernabeu'' dočekati škotski Seltik u poslednjem kolu od 18.45 kako bi potvrdio plasman u osminu finala sa čelne pozicije.

''Kraljevski klub'' je do prošlog kola delovao kao siguran vlasnik prve pozicije u grupi, ali je poraz od Lajpciga, prvi u sezoni u svim takmičenjima, sa 3:2 malo zakomplikovao stvari. Plasman u osminu finala je odavno obezbeđen, ali će Real morati da savlada Seltik kako bi potvrdio prvu poziciju, a deluje da to svakako neće biti veoma težak zadatak za tim Karla Ančelotija. U suprotnom, ukoliko Real ne savlada Seltik, a Lajpcig pobedi Šahtjor, Nemci će sa prve pozicije u osminu finala.

Ipak, na ''los blankose'' je poraz od nemačkog kluba ostavio malo posledica pošto su u domaćem šampionatu bili već viđeni pobednici prošlog vikenda protiv Đirone koja je gostovala u Madridu, posebno kada je Vinisijus doveo Real u vođstvo u 70. minutu meča, da bi samo deset minuta kasnije Đirona izjednačila iz kontroverzno dosuđenog penala. Real sada ima samo bod više od Barselone, a upravo dva meča bez pobede sigurno će naterati ''kraljevski klub'' da ozbiljno pristupi meču protiv Seltika.

Škotski klub još nema pobedu u Ligi šampiona ove sezone i na tome će verovatno ostati i posle današnjeg duela. Seltik ima dva boda na poslednjoj poziciji, a doživeo je tri poraza. Real je u Glazgovu slavio u prvom kolu sa 3:0 i teško je verovati da će danas biti nešto drugačiji ishod. Uteha za Seltik je što u škotskom šampionatu sve ide dobro jer su savladali Livingston sa 3:0, a računajući sva takmičenja u poslednjih pet mečeva Seltik nema poraz.

Karlo Ančeloti ni na ovom meču neće imati na raspolaganju Karima Benzemu kome je potreban odmor, dok je italijanski trener na konferenciji dan pred utakmicu otkrio da se povredio Eden Azar, mada to više i nije vest. Takođe, moguće je da zbog potrebnog odmora van tima bude i Aurelijen Čuameni, dok su svi ostali na raspolaganju Ančelotiju. U redovima Seltika neće biti povređenih Kaluma Mekgregora i Kamerona Kartera-Vikersa, dok bi makar na klupi za rezerve mogli da se nađu Stiven Velš i Karl Starfelt.

Ovo će biti peti meč ova dva tima, od čega četvrti u evropskim kupovima, a nikad nisu odigrali nerešen meč. Seltik ima jednu pobedu, dok je Real slavio u preostale tri utakmice.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna