ČOLO I ATLETIKO ZA REPRIZU 2018. GODINE: Na "Dragau" nije lako uzeti bodove!

V.D.

01. 11. 2022. u 08:10

GRUPA "B" je od svih grupa verovatno donela najviše iznenađujućih rezultata.

ЧОЛО И АТЛЕТИКО ЗА РЕПРИЗУ 2018. ГОДИНЕ: На Драгау није лако узети бодове!

FOTO: AP

Iako je nakon žreba delovalo da će Atletiko proći dalje a Porto, Briž i Leverkuzen biti ti koji se bore za prolaz, situacija je potpuno obrnuta.

Nakon pet odigranih kola Porto ima već zagarantovanu nokaut fazu i drugoplasiran je sa devet osvojenih bodova, dok je Atletiko na iznenađenje svih treći sa pet poena i bori se za proleće u Ligi eEvrope.

Nakon slabog početka i dva poraza u uvodnim kolima od Atletika i Briža, Porto je delovao kao ekipa koja nikako ne bi mogla da prođe dalje, ali izabranici Serđija Konseisaa su zabeležili tri pobede u nizu uz gol-razliku 8:0.

Dva puta je poražen Leverkuzen, dok je u prošlom kolu nadigran Briž, koji do tog trenutka nije primio gol u Ligi šampiona, sa čak 4:0. Dva gola je postigao Taremi, dok su po jedan dodali Evanilson i Eustakijo. Tom pobedom ''zmajevi'' su osigurali drugo mesto i vratili se u nokaut fazu Lige šampiona nakon što su je preskočili prošle sezone, a ako se kockice poklope, mogu čak i grupnu fazu da završe na prvom mestu.

Nakon što je osvojio prvenstvo prošle godine, Porto ne igra zadovoljavajuće u njemu ove sezone, što je i pokazao remi za vikend protiv Santa Klare i nalaze se na trećoj poziciji sa čak 8 bodova manje od Benfike nakon 12 odigranih kola.

Što se tiče Atletika, ovo je sigurno jedna od njihovih najgorih sezona u najelitnijem evropskom takmičenju. Pošto nisu znatno menjali ekipu koja je prošle godine jedva ispala od Mančester sitija u četvrtfinalu, Madriđani su očekivali još jedno solidno izdanje, ali se desila potpuno suprotna stvar.

Nakon uvodne pobede protiv Porta, ''Jorgandžije su zabeležile dva poraza i dva nerešena rezultata i nemaju nikakve šanse za prolaz dalje, a bore se sa Bajerom iz Leverkuzena koji ima bod manje za 3. mesto i plasman u Ligu Evrope.

Poslednju šansu za plasman u nokaut fazu imali su u prošlom kolu kada su se na svom terenu dva puta vraćali iz minusa protiv Bajera, da bi u sudijskoj nadoknadi Janiku Karasku penal odbranio Hradecki, a zatim je na odbitak naleteo Saul koji je glavom zatresao prečku i tu je svaka šansa za prolaz nestala.

"Jorgandžije" ne blistaju ni u La Ligi, gde u zadnjih pet utakmica imaju samo dve pobede, a za vikend ih je porazio fenjeraš Kadiz sa 3:2. Čolo Simeone se nada da njegova ekipa može da ponovi uspeh iz 2018, kada je takođe ispala iz grupne faze, ali je sa 3. pozicije otišla u Ligu Evrope koju je kasnije osvojila.

Domaćin će biti bez Pepea i Žoao Marija koji odsustvuju zbog povrede, a neće biti ni suspendovanih Uribea i Karma.

Gosti neće imati na raspolaganju Kokea, Lemara i Ljorentea, dok je pod znakom pitanja i Morata koji je za vikend ranije napustio igru zbog blaže povrede protiv Kadiza.
Očekujemo tvrdu i gustu utakmicu u kojoj će obe ekipe tražiti svoju šansu iz kontri i prekida.


NAŠ TIP: X2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene