FENJERAŠ PRIŽELJKUJE TRIJUMF: Elče bi preko Srba do prve pobede u sezoni

Novosti online

31. 10. 2022. u 10:17

HETAFE stiže u Alikante.

ФЕЊЕРАШ ПРИЖЕЉКУЈЕ ТРИЈУМФ: Елче би преко Срба до прве победе у сезони

Foto: Profimedia

Posle dve sezone provedene u Primeri, Elčeu se smeši povratak u Segundu. Klub iz Alikantea nikako da izađe iz krize u koju je upao otkako je sezona počela. "Zelenoprugaši" i dalje nemaju trijumf u takmičarskoj 2022/23 godini, u protekloj rundi su remizirali u Barseloni protiv Espanjola (2:2), a sada u poslednjem meču 12. kola dočekuju Hetafe.

Elče je poveo golom Perea Milje u 11. minutu – sjajan trzaj glave sa desetak metara, trećim u poslednjih nedelju dana, ali je sredinom prvog dela Puado utakmicu vratio na početak. Espanjol je u nastavku preuzeo inicijativu i ona mu se konačno isplatila u 67. minutu kada je Martin Brajtvajt sa pet metara završio odličnu timsku akciju domaćina.

Ipak, Katalonci nisu izdržali, ponovo im je kao protiv Valensije početkom meseca na istom stadionu pala koncentracija u finišu što je Verdu iskoristio i odličnim volej udarcem doneo tek četvrti bod gostima.

Hetafe je u Vigu imao tri boda u džepu sve do 89. minuta. Džaba je Selti bila dominacija, mnogo više opasnih napada i šansi, posed lopte od 71 odsto... Gosti iz predgrađa Madrida jednom su pogodili okvir gola i radovali se istom. Dogodilo se to u finišu prvog poluvremena. Sjajno je iz slobodnog udarca opalio Enes Unal i tu spasa nije bilo za Agustina Marčesina.

Domaćin je u finišu utakmice izvršio veliki pritisak i uspeo da dođe do izjednačenja. Jago Aspas je uputio centaršut za boka, a u šesnaestercu Hetafea najviše skočio štoper iz Gane Žozef Ajdu i pogodio za 1:1.

Dvojica srpskih reprezentativaca Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović bili su starteri kod gostiju. Obojica su odigrala celu utakmicu, a očekuje sa i da večeras od 21.00 istrče na travnatu podlogu stadiona "Manuel Martinez Valero".

Hetafe ima identičnu gol-razliku i zalihu od 10 bodova kao i Sevilja koja se nalazi u zoni ispadanja, da stvar bude komplikovanija, pored pomenutih klubova, Đirona i Kadiz u svojoj koloni takođe imaju 10 osvojenih poena. Jedini lošiji od ovog kvarteta je uprava Elče sa šest manje.

Protekle sezone Elče je savladao Hetafe u oba međusobna duela - 3:1 i 0:1.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)