KAKO ĆE VERONA BEZ SRBA? Matić i Morinjo u gradu Romea i Julije

Novosti online

31. 10. 2022. u 13:03 >> 13:03

"VUČICA" stiže na noge "mastifima".

КАКО ЋЕ ВЕРОНА БЕЗ СРБА? Матић и Мoрињо у граду Ромеа и Јулије

Foto: Profimedia

Fudbaleri Verone ugostiće Romu u pretposlednjem meču 12. kola italijanske Serije A. Popularni "mastifi" u očajnom su nizu od šest uzastopnih poraza od kojih se poslednji desio minulog vikenda na "Mapei stadionu". Sasuolo je savladao pulene Salvatorea Boketija rezultatom 2:1.

Povela je ekipa iz grada Romea i Julije u ranoj fazi meča, više srećno, nego spretno. U drugom minutu do izražaja je došla fudbalska inteligencija Federika Ćećarinija. On je ispratio jedan centaršut, promenio pravac lopti i pogodio dalji ugao. 

Međutim, kasnije je do izražaja došla razlika u kvalitetu. Sasuolo je isto imao imeprativ dobrog rezultata, usled vezanih poraza od Intera i Atalante. Do izjednačenja su došli posle lepog prodora i završnice Armanda Laurinetea. I kod pobedonosnog gola Sasuolo je napravio višak po krilo. Samo što je ovog puta protagonista bio Traore koji je na tacni servirao gol šansu Frateziju. Greške nije bilo.

Tim sa "Bentegodija" se jednostavno raspao tokom ove jeseni, verovatno pogođen kadrovskim problemima i izostankom,između ostalog, dvojice srpskih reprezentativaca Ivana Ilića i Darka Lazovića.

Roma sa druge strane igra po sistemu toplo-hladno. "Vučica" predvođena savladala je Helsinki u okviru 5. kola Lige Evrope i tako ostala u trci za nokaut fazu, dok je u prvenstvu poražena od Napolija na svom terenu sa 0:1. 

Može se reći da je ozbiljno oslabljena Roma izvukla svoj maksimum u pokušaju da se odbrani pred naletima lidera Serije A, ali za napadačku mašineriju iz Napulja gotovo da ne postoji pravo odbranbeno rešenje. Fantastičnim golom Viktora Osimena iz 80. minuta ekipa Lučana Spaletija je došla do 11. uzastopne pobede u svim takmičenjima.

Nigerijac je demostrirao klasu nakon dubinske lopte Matea Politana, sjajno se zagradio ispred nemoćnog Krisa Smolinga, a onda iz prilično teške situacije pogodio suprotan ugao potpuno zbunjenog Ruja Patrisija. Iskusni portugalski golman kao da nije verovao da snažni napadač može da pogodi iz tako teške situacije, pa je potpuno nejasno povukao ruku u poslednjem trenutku. Udarac je bio izuzetno snažan i precizan, a Napoli konačno nagradio bolju igru tokom najvećeg toka utakmice.

Rimski klub veliki je favorit na večerašnjem gostovanju. Ipak, prethodne sezone na "Bentegodiju" Verona je slavila u izvrsnom meču rezultatom 3:2.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!