PARIZ SEN ŽERMEN UBIJA SVAKU NADU MAKABIJA: Vreme je za overu plasmana!

M.T.

25. 10. 2022. u 10:45

''Sveci'' su na prvom mestu u grupi "H"

ПАРИЗ СЕН ЖЕРМЕН УБИЈА СВАКУ НАДУ МАКАБИЈА: Време је за оверу пласмана!

FOTO: Tanjug/AP

Dva vezana remija Pariz Sen Žermena u Ligi šampiona stavila su ''svece'' pod blagi pritisak da savladaju Makabi Haifu večeras od 21 sat na ''Parku prinčeva'' u petom kolu grupe "H".

PSŽ je glasio za glavnog favorita u grupi i trenutno jeste na prvoj poziciji, ali u poslednja dva kola nije šampion Francuske delovao toliko ubedljivo. Oba puta je Pariz Sen Žermen remizirao sa lisabonskom Benfikom i ta dva tima sada imaju po osam bodova, ali ''sveci'' zbog bolje gol-razlike drže čelnu poziciju.

Ekipa Kristofa Galtijea je, računajući i nerešene mečeve protiv Benfike, bila u seriji od tri remija u svim takmičenjima, ali je u prethodna dva kola francuskog šampionata uspela da se vrati na pobednički kolosek savladavši u derbiju Marselj minimalnim rezultatom i Ažaksio sa 3:0. Pošto ''sveci'' u odnosu na Juventus i Makabi imaju pet bodova prednosti dva kola pre kraja, da bi već večeras overili plasman u nokaut fazu biće im potrebna pobeda, dok bi i remijem mogli odmah da slave prolaz, ali je u tom slučaju potrebno da Juventus ne pobedi Benfiku. Samo jednom su Parižani poraženi na svom terenu u grupnoj fazi Lige šampiona, ali u ovoj sezoni još nijednom nisu uspeli da ne prime gol.

Posle tri poraza u tri uvodna kola, Makabi iz Haife je uspeo da iznenadi Juventus i dođe do pobede od 2:0 i tako ostane u trci čak i za prve dve pozicije, mada je to ipak u domenu teorije, a realniji ishod za izraelski tim je da obezbedi plasman u Ligu Evrope.

U prethodna dva kola izraelskog šampionata Makabi Haifa je ostvario pobede, a večeras bi mogao da uđe u istoriju pošto nikad nijedan izraelski tim nije uspeo da ostvari dve uzastopne pobede u Ligi šampiona.

Galtije neće moći da računa na Marka Veratija koji će meč protiv Makabija preskočiti zbog žutih kartona, dok se očekuje povratak Presnela Kimpembea koji je počeo sa treninzima posle više od mesec dana i mogao bi da se nađe na klupi za rezerve, a i dalje su zbog povreda odsutni Nunjo Mendeš i Danilo Pereira. U Makabiju neće biti trojice igrača, Sufa Podgoreanua, Doleva Haziza i Mahmuda Džabera.

Ovo će biti četvrti međusobni duela ova dva tima u svim takmičenjima, a oba tima su ostvarila po jednu pobedu dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!