NAŠI REPREZENTATIVCI U (NE)MOGUĆOJ MISIJI: Zadnji voz za Kostića i Vlahovića

M.T.

25. 10. 2022. u 16:44 >> 16:44

SRPSKI sudija Srđan Jovanović glavni arbitar meča u Lisabonu.

НАШИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ У (НЕ)МОГУЋОЈ МИСИЈИ: Задњи воз за Костића и Влаховића

Foto: Profimedia

Ne može se reći da je veliko iznenađenje, mada je verovatno i malo ko očekivao da će Juventus pred gostovanje u petom kolu grupe "H" protiv Benfike večeras od 21 sat na stadionu ''Da Luž'' u Lisabonu biti u gotovo bezizlaznoj situaciji na tabeli.

''Stara dama'' italijanskog fudbala uspela je u četiri kola da osvoji samo tri boda i to zahvaljujući pobedi protiv Makabija u Torinu od 3:1. Međutim, u preostala tri meča Juventus je doživeo sva tri poraza, a Makabi je stigao da mu se revanšira u Izrealu za pobedom od 2:0, dok su Benfika i Pariz Sen Žermen takođe upisali pobede protiv Juventusa.

Torinski "crno-beli" trenutno su na trećoj poziciji u grupi sa tri boda i da bi uopšte ostali sa kakvom-takvom šansom za plasman u  nokaut fazu Lige šampiona, moraju da pobede Benfiku kako znaju i umeju. Svaki drugi ishod značio bi kraj što se tiče Lige šampiona, prvi put od 2013. i odlazak u Ligu Evrope, a trener Juventusa Masimilijano Alegri zna da to ne zadovoljava ni navijače ni upravu kluba.

Benfika ima gotovo idealnu situaciju pred poslednja dva kola. Lisabonski ''orlovi'' imaju osam bodova, koliko i Pariz Sen Žermen, ali su na drugom mestu zbog nešto slabije gol-razlike. Ekipa Rodžera Šmita osim Juventusu uspela je da uzme meru i Makabiju iz Haife, da bi u dvomeču protiv Pariz Sen Žermena oba puta bilo nerešeno, a Benfika je u seriji od 19 mečeva bez poraza, tačnije od početka sezone.

Ukoliko Benfika pobedi večeras, obezbediće mesto u osmini finala, a to može da učini čak i ako bude nerešeno, pod uslovom da Makabi Haifa ne savlada Pariz Sen Žermen.

Rodžer Šmit za raspolaganju za ovaj meč neće imati Morata, kao ni Julijana Drakslera koji se povredio za vikend u derbiju protiv Porta, ali se zato u tim vratio David Neres koji je već protiv Porta ušao sa klupe. Alegrijeva situacija u Juventusu je komplikovanija što se tiče povređenih igrača. Protiv Benfike neće igrati Anhel di Marija, Leandro Paredes, Matija de Šiljo, Bremer, Pol Pogba, Federiko Kijeza, Marlej Ake i Kaju Žorž.

U prethodnih pet odigranih zvaničnih mečeva Benfika i Juventus su ostvarili po dve pobede, dok je jedna utakmica završena nerešenim rezultatom. Obe prijateljske utakmice koje su odigrali ova dva tima su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1P0-1&2P0-2 (kvota 1,73)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja