NE POMAŽE NI 162 MILIONA EVRA: Koliko je još novca potrebno da se "šumari" probude?

M.T.

18. 10. 2022. u 11:55 >> 11:55

GOSTI su zakucani za dno Premijer lige

НЕ ПОМАЖЕ НИ 162 МИЛИОНА ЕВРА: Колико је још новца потребно да се шумари пробуде?

Foto: Profimedia

Brajton je u poslednje vreme malo pao u formi, ali ''galebovi'' imaju priliku da se ponovo vrate na pobedničku stazu pošto će večeras od 20.30 sati u okviru 12. kola Premijer lige dočekati poslednjeplasirani Notingem Forest.

Roberto de Zerbi je preuzeo menadžerski posao u Brajtonu od Grejama Potera koji je otišao u Čelsi i na početku gotovo i da nije bilo razlika što se tiče ''galebova''. Međutim, Brajton je u poslednja dva kola doživeo dva poraza, a De Zerbi još uvek čeka prvu pobedu na klupi svog tima. U prethodnom kolu Brajton je poražen od Brentforda i sada se nalazi na sedmom mestu u Premijer ligi sa 14 osvojenih bodova.

U poslednjih pet kola Brajton je slavio samo jednom, a u odnosu na početak sezone kada je odbrana bila veliki kvalitet Brajtona, ''galebovi'' su na poslednjih pet mečeva primili čak deset golova i Notingem im dolazi kao poručen da podignu samopouzdanje i upišu pobedu.

Od goreg ka lošem bi glasio kratak opis situacije Notingem Foresta. Velika očekivanja navijača pred start sezone u kojoj su se posle 23 godine vratili u Premijer ligu odavno su raspršena jer Notingem ne uspeva da uradi ništa iako su na dovođenje igrača ovog leta potrošena 162 miliona evra. ''Šumari'' su od starta sezone ostvarili samo jednu pobedu uz dva remija i čak sedam poraza i nalaze se na poslednjem mestu Premijer lige sa samo pet osvojenih bodova. U poslednjih pet kola ekipe Stiva Kupera doživela je četiri poraza i jednom remizirala, a u prethodnom kolu je izgubila od Vulverhemptona minimalnim rezultatom i promašila penal koji je mogao potencijalno da joj donese bod.

Taman što je prošao prvobitni šok za Brajton posle vesti da je Enok Mvepu morao da završi karijeru sa samo 24 godine zbog problema sa srcem, ''galebovi'' su dobili još jedan problem pošto je povredu doživeo Kaoru Mitoma. Japanac neće igrati protiv Notingema i pridružio se ranije povređenim Jakubu Moderu, Leviju Kolvilu i Žan Pol van Hekeu. Prilične probleme ima i Notingem pred gostovanje Brajtonu pošto neće u timu biti Muse Niakatea, Džeka Kolbeka i Omara Ričarda, dok su pod velikim znakom pitanja zbog povreda Serž Orije i Renan Lodi, dok Luis O'Brajen pokušava da se oporavi od bolesti.

Ovo će biti prvi meč Brajtona i Notingema u Premijer ligi i prvi uopšte njihov meč posle pet godina, a prethodni su se njihovi susreti dešavali u Čempionšipu i Ligi 1. U poslednjih 10 mečeva prednost je blago na strani Brajtona koji je ostvario četiri pobede u odnosu na tri Notingema, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri