"ORLOVI'' ČEKAJU "VUKOVE": Najgori napad protiv solidne odbrane u borbi za beg sa dna

M.T.

18. 10. 2022. u 10:18

Samo bod deli današnje rivale.

ОРЛОВИ ЧЕКАЈУ ВУКОВЕ: Најгори напад против солидне одбране у борби за бег са дна

Foto: Profimedia

U poslednja dva kola Kristal Palas nije poražen i ''orlovi'' bi mogli da nastave seriju dobrih rezultata kada im u goste večeras od 21.15 na stadion ''Selhurst park'' u okviru 12. kola Premijer lige dođe Vulverhempton.

Ekipa menadžera Patrika Vijere uspela je u prethodna dva kola da ostvari trijumf i remi u mečevima protiv Lidsa i Lestera, pa u poslednjih pet kola ima učinak od pobede, tri remija i jednog poraza. Sve to bilo je dovoljno da ''orlovi'' dođu do 13. pozicije u Premijer ligi sa 10 osvojenih bodova, ali je to u realnosti samo dva boda više od Sautemtpona koji se nalazi na 18. mestu, prvom koje se nalazi u zoni ispadanja.

Problem za Kristal Palasa je činjenica da su na svakom meču pred svojim navijačima primili makar jedan gol, mada su uspevali svaki put i da postignu makar jedan gol osim u prvom duelu u sezoni na ''Selhurst parku'' kada ih je sa 2:0 savladao Arsenal.

Posle pretrpljena tri uzastopna poraza od Mančester Sitija, Vest Hema i Čelsija, konačno je Vulverhempton uspeo da stigne do trijumfa pošto je u prošlom kolu savladao Notingem Forest minimalnim rezultatom. Bila je to druga pobeda za ''vukove'' u poslednjih pet kola, a ova tri boda su označila i njihovo pomeranje iz zone ispadanja, mada se nalaze na 17. mestu sa osvojenih devet bodova, jednim više od Sautemptona na 18. mestu.

Osnovni problem za Vulverhempton i danje ostaje isti, a to je hronična neefikasnost pošto su ''vukovi'' sa pobedom od 1:0 protiv Notingema stigli do svega četiri postignuta gola od početka sezone i ubedljivo su najgori kada je reč o timovima sa najslabijom ofanzivom.

Patrik Vijera će i protiv Vulverhemptona biti bez Krisa Ričardsa, Džeka Batlenda, Džejmsa Mekartura, Natanijela Klajna i Natana Fergusona, dok verovatno ponovo neće u timu biti ni Vila Hjuza koji je duel sa Lester sitijem propustio zbog bolesti. Što se tiče Vulverhemptona, situacija je slična pošto u timu nema Čikinja, Saše Kalajdžića, Raula Himeneza i Pedra Neta, ali se zato vraća u ekipu Natan Kolins koji je odslužio tri meča suspenzije.

Kristal Palas nalazi se u seriji od tri uzastopne pobede u Premijer ligi protiv Vulverhemptona, a u poslednjih deset međusobnih duela ova dva tima ''orlovi'' su ostvarili šest pobeda, dok su ''vukovi'' trijumfovali tri puta uz samo jedan nerešen meč.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)