TEŽAK ZADATAK NAKON PRVE POBEDE: "Doge" stižu kod redovne mušterije

M.T.

14. 10. 2022. u 09:55 >> 10:17

DOMAĆIN bar nakratko pobegao iz zone ispadanja.

ТЕЖАК ЗАДАТАК НАКОН ПРВЕ ПОБЕДЕ: Доге стижу код редовне муштерије

Profimedia

Fudbaleri Strazbura u prošlom kolu uspeli su da ostvare prvu pobedu u sezoni u francuskom šampionatu i pokušaće večeras od 21 sat u 11. kolu Lige 1 da uđu u seriju dobrih rezultata kada na svom stadionu ''La Meno'' dočekaju ekipu Lila.

Dugo su navijači Strazbura čekali na pravi razlog za radovanje u ovoj sezoni pošto njihovi ljubimci nikako nisu uspevali da stignu do trijumfa. Konačno u 10. kolu je tim iz Alzasa uspeo da ostvari prvu pobedu od početka francuskog šampionata pošto je sa 3:2 savladao Anže u gostima. Posle pet remija i četiri poraza u prethodnih devet kola, ekipa trenera Žulijena Stefana uspela je da slavi i tako se pomeri iz zone ispadanja pošto je trenutno na 14. poziciji sa osam osvojenih bodova.

Međutim, iako ga je trijumf iz prošlog kola trenutno podigao iz zone ispadanja, Strazbur bi eventualnim porazom od Lila vrlo lako mogao da se vrati u donji dom tabele. Problem Stefanove ekipe je prilična neefikasnost pošto su sa 10 postignutih golova treća najneefikasnija ekipa u francuskom šampionatu, za razliku od prošle sezone kada su tokom većeg dela šampionata bili među najubojitijim timovima.

Lil je u znatno boljoj situaciji od domaćina večerašnjeg meča. ''Doge'' su doduše u poslednjih pet kola igrale po sistemu toplo-hladno pošto su ostvarile tri pobede i dva poraza, a u prethodnom kolu su bili bolji od Lensa minimalnim rezultatom. Ovaj meč biće prilika ekipi Paula Fonseke da prvi put još od prošle sezone i marta meseca veže dve utakmice u kojima je uspela da pobedi. Lil je trenutno na sedmom mestu u šampionatu sa 16 osvojenih bodova.

Strazbur će protiv Lila biti bez pomoći Ludovika Ažorkea, Leba Motibe i Nordina Kandila zbog problema sa povredama. Situacija u Lilu je dobra što se tiče povreda jer su svi igrači zdravi, ali će izostati Anhel Gomeš i Bafode Diakite zbog žutih kartona.

U međusobnim susretima Strazbur ima samo jednu pobedu u poslednjih deset mečeva, tačnije već devet uzastopnih utakmica "plavo-beli" ne znaju za pobedu protiv Lila koji je za to vreme ostvario šest trijumfa uz tri nerešena meča. Strazbur je poslednji put savladao Lil u avgustu 2017. godine.

NAŠ TIP: X2&0-4 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja