BRENTFORD I BRAJTON NA ISTIM MUKAMA: Pobeda za prekid loše serije!

M.T.

14. 10. 2022. u 08:35

ROBERTO de Zerbi još čeka prvi trijumf.

БРЕНТФОРД И БРАЈТОН НА ИСТИМ МУКАМА: Победа за прекид лоше серије!

Foto: Profimedia

Brentford je doživeo katastrofu protiv Njukasla i moraće veoma brzo da taj poraz ostavi iza sebe jer će večeras od 21 sat u prvom meču 11. kola Premijer lige na ''Džitek'' stadionu dočekati Brajton.

Prethodno kolo bilo je za zaborav što se tiče navijača Brentforda. Njukasl je sa ubedljivih 5:1 savladao ''pčele'' nanevši im najteži poraz u dosadašnjem delu sezone. Ekipi menadžera Tomasa Franka bio je to treći poraz od početka sezone, a drugi u poslednjih pet kola, dok su samo jednom za isti period pobedili i Brentford se trenutno nalazi na 11. poziciji sa 10 osvojenih bodova.

''Pčele'' su među najefikasnijim ekipama u Premijer ligi, ali su na drugoj strani i među najlošijim odbranama, mada skoro polovina primljenih golova od ukupno 17 otpada na dva poraza od Arsenala sa 3:0 i u prethodnom kolu od Njukasla sa 5:1. Ipak, Frankova ekipa moraće defanzivno da bude mnogo bolja kako bi bodovi ostajali ubuduće na ''Džitek'' stadionu.

Novi menadžer Brajtona Roberto de Zerbi još uvek čeka prvu pobedu na klupi ''galebova'' Posle goleade i remija od 3:3 protiv Liverpula, Brajton je u prethodnom kolu poražen minimalnim rezultatom od Totenhema. ''Galebovi'' već dva kola nemaju pobedu i meč protiv Brentforda je dobra prilika da se to promeni.

Brajton je oba poraza u dosadašnjem delu prvenstva doživeo u prethodnih pet kola, a pored toga ima učinak od četiri pobede i dva remija i trenutno se nalazi na sedmom mestu Premijer lige sa 14 osvojenih bodova i eventualni trijumf mogao bi dodatno da ga pogura ka pozicijama koje vode u Ligu šampiona.

Brentford će i protiv Brajtona biti bez povređenih Pontusa Jansona, Kristijana Norgarda i Kina Luisa-Potera, a pridružio im se i rezervni golman Tomas Strakoša koji ima problema za zglobom. Osim spomenute četvorke, Tomas Frank računa na sve ostale igrače. Brajton je na početku nedelje saopštio da ostaje bez Enoka Mvepua pošto je 24-godišnjak zbog problema sa srcem prinuđen da prerano završi karijeru, a zbog povrede protiv Brentforda neće biti Jakuba Modera i to su jedini izostanci sa kojima se suočio De Zerbi pred ovaj meč.

Ova dva tima su u poslednjih nešto više od deset godina prvenstvene mečeve igrali kroz tri ranga engleskog fudbala – Premijer ligu, Čempionšip, kao i Ligu 1. U prethodnih 10 međusobnih susreta Brajton je pet puta uspevao da pobedi, Brentford je slavio tri puta dok su dva meča završena remijem.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)