KAKO ĆE FULAM BEZ MITROVIĆA? Trener "kolibara" opleo po Srbiji pred gradski derbi!

Novosti online

09. 10. 2022. u 11:31 >> 11:31

ALEKSANDAR najverovatnije propušta duel sa "čekićarima".

КАКО ЋЕ ФУЛАМ БЕЗ МИТРОВИЋА? Тренер колибара оплео по Србији пред градски дерби!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Vest Hema dočekaće Fulam u malom gradskom derbiju na "Olimpijskom stadionu" u Londonu. Meč 10. kola Premijer lige na programu je od 15 časova.

Popularni "čekićari" savladali su pre samo tri dana Anderleht u Ligi konferencija sa 1:0, dok je u minulom kolu prvenstva savladan Vulverhempton rezultatom 2:0.

Tek u četvrtom pokušaju od početka sezone, ekipa Vest Hema upisala je prvenstvenu pobedu na svom stadionu. Posle poraza od Mančester sitija i Brajtona (oba 0:2), te remija sa Totenhemom (1:1), "čekićari" porazili "vukove" 2:0 i trenutno se nalaze na 15. poziciji sa sedam bodova.

Posle tri gola na međunarodnoj sceni, Đanluka Skamaka upisao je i svoj premijerligaški prvenac. Mladi Italijan precizan je bio u 29. minutu, odličnim udarcem sa ivice kaznenog, a konačan rezultat postavio je Džerod Bouven u 54.

Utisak je da su "čekićari" više želeli pobedu na pomenutom susretu. Bili su brži, konkretniji i zasluženo upisali tri boda za ogromno olakšanje igrača i navijača, koji su golove proslavljali s oduševljenjem kao da je reč o najvažnijoj utakmici sezone.

Košmarano 9. kolo za Fulam desilo se pre sedam dana. Ne samo zbog poraza od Njukasla (1:4) već i zbog povrede najboljeg igrača Aleksadnra Mitrovića koji je meč završio u 37. minuta. Srbinu je stradao skočni zglob.

Trener Fulama Marko Silva govorio je o situaciji sa najboljim strelcem kluba pred gostovanje Vest Hemu u lokalnom derbiju. Nije imao dobre vesti, pošto su male šanse da će strelac šest premijerligaških golova biti spreman za sudar sa "čekićarima".

- Podržavamo igrače u svemu što rade i znamo koliko im je važno da igraju za svoje reprezentacije. Za Srbiju konkretno su to bile dve važne utakmice i jako smo ponosni na Mitrovića i ono što je uradio sa svojom reprezentacijom - počeo je Silva:

- Opet, mi takođe tražimo protekciju. Potrebno nam je da ih zaštitimo jer su potrebni i nama, da rade isto i na drugim nivoima. Ne kažem da Srbija nije zaštitila Mitrovića, ali sada moramo da se nosimo sa situacijom kakva jeste i to nas jako frustrira, pogotovo jer se povreda dogodila tokom reprezentativne pauze.

Ipak, sada je pitanje hoće li igrati protiv Vest Hema ili će se na teren vratiti naredne sedmice.

- Mitrović je i dalje pod znakom pitanja. Trenirao je napolju, radio neke vežbe, oseća se sve bolje. Napravićemo još jednu kontrolu u subotu i videćemo kako će reagovati, posle čega ćemo da odlučimo hoće li biti u kombinaciji za meč. Možda će biti spreman za nedelju, možda za narednu sedmicu. Odlučivaćemo od dana do dana i analiziraćemo stvari - rekao je Silva na konferenciji za medije.

Fulam je trenutno osmi na tabeli sa 11 bodova, a Mitrović je sa šest golova treći strelac Premijer lige iza Erlinga Halanda (14) i Harija Kejna (7). Srpski as postigao je gotovo polovinu Fulamovih ligaških pogodaka ove sezone (13).

Prethodne bitke današnji rivali vodili su u sezoni 2020/21. Vest Hem je na svom terenu slavio sa 1:0, dok je Fulam na svom stadionu ostao neporažen 0:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!