DERBI KOLA IGRA SE U LONDONU: Arsenal igra protiv Liverpula i tradicije

M.T.

09. 10. 2022. u 10:24

''Tobdžije'' slavila samo jednom na prethodnih 14 ligaških mečeva protiv ''redsa''.

ДЕРБИ КОЛА ИГРА СЕ У ЛОНДОНУ: Арсенал игра против Ливерпула и традиције

FOTO: AP

Derbi 10. kola Premijer lige igraće na stadionu ''Emirati'' Arsenal i Liverpul danas od 17.30, a ''tobdžije'' će pokušati da nastave svoju dobru formu u šampionatu i posle četiri uzastopna poraza u međusobnim duelima u prvenstvu Engleske konačno savladaju ''redse''

Arsenal je od početka sezone u odličnoj formi i čini se da se isplaćuje strpljenje koje je uprava kluba imala za menadžera Mikela Artetu. Londonski klub je u osam odigranih kola ostvario sedam pobeda i samo jedan poraz u derbiju protiv Mančester junajteda i trenutno je na drugom mestu tabele sa 21 osvojena boda, dva manje od trenutno prvoplasiranog Mančester sitija koji ima i utakmicu više pošto je u subotu savladao Sautempton.

Osim što dobro igra u prvenstvu, Arsenal ništa lošiji utisak ne ostavlja ni u Ligi Evrope. ''Tobdžije'' su u četvrtak savladale Bodo Glimt sa 3:0 i tako zadržale maksimalan učinak u grupi sa šest bodova iz dva kola iako ih čeka i odloženi meč protiv PSV Ajndhovena. Artetin tim je od početka sezone na 10 mečeva u svim takmičenjima pognute glave napustio teren samo protiv Junajteda. Međutim, Arsenal je na četiri poslednja meča u Premijer ligi protiv Liverpula doživeo sva četiri poraza i probaće ''tobdžije'' da prekinu taj niz.

Liverpul je u značajno drugačijoj situaciji u odnosu na svog današnjeg protivnika. ''Redsi'' imaju samo jedan poraz u Premijer ligi, ali su ostvarili samo dve pobede uz četiri remija. I Liverpul je jedini poraz u šampionatu doživeo od Mančester junajteda i od tada je u seriji od četiri meča bez poraza, ali je u poslednja dva kola remizirao sa Evertonom i Brajtonom i trenutno je 10 na tabeli sa 10 osvojenih bodova.

U Ligi šampiona situacija nije loša po Liverpul pošto su posle startnog poraza od Napolija savladali Ajaks i Rendžers i sada su drugi sa šest bodova iza italijanskog tima koji ima maksimalan učinak.

Što se tiče kadrovske situacije Mikel Arteta neće moći za derbi protiv Liverpula da računa Emila Smita Roua i Mohameda Elnenija zbog povreda, dok je pod znakom pitanja Oleksandr Zinčenko. Nešto je ozbiljnija situacija za Jirgena Klopa pošto su povređeni Nabi Keita, Aleks Okslejd-Čemberlejn, Artur Melo i Endi Robertson, dok još uvek nije siguran nastup Endija Robertsona.

U dugom rivalstvu Arsenala i Liveprula, londonski klub je uspešniji sa 94 pobede u odnosu na 81 Liverpula dok su 62 meča završena remijem. Međutim, u poslednjih 14 mečeva Arsenal je samo jednom savladao Liverpul i pretrpeo devet poraza uz četiri remija.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić