REAL MADRID ŽELI DA ZADRŽI SAVRŠEN UČINAK U PRVENSTVU: Osasuna nije baš laka prepreka

M.T.

02. 10. 2022. u 11:17 >> 11:59

KRALjEVSKI klub još uvek bez poraza u La ligi.

РЕАЛ МАДРИД ЖЕЛИ ДА ЗАДРЖИ САВРШЕН УЧИНАК У ПРВЕНСТВУ: Осасуна није баш лака препрека

FOTO: Tanjug/AP

Pre reprezentativne pauze Real Madrid znao je samo za pobede u španskom šampionatu, a "kraljevski klub" će u istom maniru želeti da nastavi večeras od 21 sat kada na ''Santijago Bernabeu'' bude gostovala Osasuna u sedmom kolu Li Lige.

Real je nepogrešiv od početka sezone. Ekipa Karla Anćelotija odigrala je devet mečeva u svim takmičenjima i ostvarila svih devet pobeda pošto "kraljevski klub" nije dozvolio protivnicima da dođu makar do boda, dok su tri misaona imenica za svaki tim koji je stao preko puta aktuelnog šampiona Španije.

Madriđani su trenutno na drugom mestu u šampionatu sa 18 bodova, jednim manje od prvoplasirane Barselona koja je na vodećoj poziciji pošto ima meč više. Pred reprezentativnu pauzu Real je u gradskom derbiju savladao Atletiko sa 2:1, a to mu je na početku sezone bio i najteži ispit koji je tim uspešno položio, dok će protiv Osasune pokušati da ostvari i sedmu uzastopnu pobedu što bi Realu bio najbolji start u La Ligi još od 1987.

Ipak, Osasuna neće biti baš lak zalogaj Realu. Tim iz Pamplone igra veoma dobro od početka sezone i ostvario je četiri pobede i dva poraza u prethodnih šest kola i trenutno se nalazi na šestom mestu u šampionatu sa 12 osvojenih bodova. Međutim, ekipa trenera Jagoba Arasatea je pred odlazak na reprezentativnu pauzu poražena od Hetafea sa 2:0, pa je pauza dobro došla da se ekipa presabere i spremi se za seriju teških utakmica jer posle Reala tim iz Pamplone igra protiv Valensije i Viljareala.

Real je pretrpeo ozbiljan udarac, Luka Modrić se sa reprezentativne pauze vratio sa povredom zbog koje neće igrati protiv Osasune, kao ni Lukas Vaskez koji se još uvek oporavlja od povrede. Dobra vest je da je Karim Benzema ponovo trenirao i trebalo bi da igra mada verovatno još uvek nije spreman za svih 90 minuta. Trening su propustili Vinisijus Žunior, Rodrigo, Eder Militao i Dani Karvahal, ali nema nikakvih indicija da neko od njih neće igrati protiv Osasune. Što se tiče kluba iz Pamplone, Čimi Avila neće igrati zbog dobijenog crvenog kartona protiv Hetafea, dok je pred Kikeom Saveriom još uvek dug oporavak.

Kraljevski klub je favorit i ako bi se posmatrala tradicija međusobnih susreta sa Osasunom. Real je u poslednjih 10 mečeva sedam puta trijumfovao, dok su tri meča završena nerešeno, a Osasuna u španskom prvenstvu nije savladala Los Blankose skoro 11 godina.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!