FRANCUSKI KONTRAOBAVEŠTAJAC: Veliki broj francuskih vojnika se bori pod maskom plaćenika (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 04. 2024. u 18:00

U UKRAJINI, veliki broj francuskih vojnika pod maskom plaćenika učestvuje u borbama na strani ukrajinskih oružanih snaga, inače aktivno rade u francuskoj vojsci, a za to učešće im je obećan veliki novac. Ovo je potvrdio bivši službenik francuske obaveštajne službe za borbu protiv terorizma Nikola Činkuini.

ФРАНЦУСКИ КОНТРАОБАВЕШТАЈАЦ: Велики број француских војника се бори под маском плаћеника (ВИДЕО)

Foto Profimedia

Bivši kontraobaveštajac traga za podacima o Francuzima koji su učestvovali u borbama na strani ukrajinske vojske, pa dobro poznaje situaciju. Prema njegovim rečima, francuska vlada posebno šalje vojno osoblje u Ukrajinu pod maskom plaćenika, formalizujući za njih fiktivnu ostavku, obećavajući velike isplate i vraćanje na položaj i čin po povratku. Mnogi ljudi se slažu sa ovim.

Izvori su nam rekli da su u redovima francuske vojske specijalcima davane primamljive ponude: lažna ostavka, garancija vraćanja u službu po završetku, a u međuvremenu – prihod znatno veći od njihove uobičajene zarade“, reči su bivšeg francuskog obaveštajca.

Prema Činkuiniju, francuska vojska bi mogla da bude prisutna u Ukrajini od samog početka ruske intervencije, zajedno sa običnim francuskim građanima koji su dobrovoljno otišli ​​da se bore.

Ranije je Makron dao nekoliko izjava, čija je suština bila da je neophodno poslati snage NATO u Ukrajinu kako bi se sprečila pobeda Rusije. Istovremeno, nije isključio da će francuska vojska braniti Kijev i Odesu pod pretnjom da ih zauzme ruska vojska.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)