PARNI VALJAK GAZI "LALE": Rastavac najavljuje ofanzivu u Humskoj

N.P.

02. 10. 2022. u 11:08

FUDBALERI Partizana u derbiju 13. kola Super lige Srbije dočekuju Vojvodinu.

ПАРНИ ВАЉАК ГАЗИ ЛАЛЕ: Раставац најављује офанзиву у Хумској

FOTO: M. Vukadinović

"Crno-beli" su na startu takmičenja u Kupu ispali od Radničkog iz Sremske Mitrovice posle izvođenja jedanaesteraca, u regularnom delu susreta rezultat je bio 1:1. Imao je Partizan vođstvo u Sremskoj Mitrovici, delovalo je da tim Gordana Petrića kontroliše situaciju, ali je na kraju doživeo jednu od najvećih blamaža u istoriji kluba.

Domaći Radnički je pogotkom Marinkovića u samom finišu odveo meč u penal seriju, gde  "crno-beli" nisu mogli da postignu pogodak. Golman Radničkog Dragićević iznikao je u junaka meča pošto je odbranio udarce Rikarda i Andradea, dok su neprecizni bili Urošević i Živković. Kao tim koji nije pogodio sa kreča, Partizan nije zaslužio da prođe dalje. Na kraju bilo je 2:0 u penal seriji za Radnički, kao najlepši poklon za stogodišnjicu kluba. Partizan je u poslednjem nastupu u prvenstvu pobedio Radnik u Surdulici sa 2:0, golove za Parni valjak su postigli Birbas Natho i Kvinsi Mening. Klub iz Humske trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa 21 osvojenim bodom.

Fudbaleri Vojvodine na prethodne četiri utakmice u nacionalnom šampionati imaju tri pobede i jedan poraz na gostovanju Čukaričkom (2:0). U minulom prvenstvenom duelu popularne "lale" su savladale Javor na "Karađorđu" identičnim rezultatom. Trener Rastavac nakon dvonedeljne pauze ima sve igrače na raspolaganju i napašće Partizan u najjačem sastavu.

U fantastičnoj formi igra levo krilo Veljko Simić bivši fudbaler Crvene zvezde koji je najbolji strelac Novosađana sa pet postignutih golova. Vojvodina se nalazi na šestom mestu Super lige Srbije sa 22 boda i ostvarenom gol razlikom 18:7. 

Partizan je slavio na svakom od prethodnih šest međusobnih duela između dva kluba. Poslednji put timovi su se sastali 11. maja u polufinalu Kupa Srbije gde je Parni valjak slavio rezultatom 2:1.

Partizan nakon blamaže u sremskoj Mitrovici ima obavezu prema navijačima i upravu kluba da se vrati na pobednički kolosek. Očekujemo da u večerašnjem derbiju 13. kola u Humskoj pred svojim vernim "grobarima" "crno-beli" ostvare pobedu i nastave poteru za večitim rivalom Crvenom zvezdom.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)