Fudbalski klasik na Vembliju!

Novosti online

26. 09. 2022. u 10:03

UTAKMICA 6. kola Lige nacija.

Фудбалски класик на Вемблију!

FOTO: AP

Engleska je očajno odigrala ovaj ciklus Lige nacija. Četa Gereta Sautgejta ubedljivo je poslednja u grupi "3" divizije "A" sa samo dva boda iz pet mečeva uz gol razliku 1:7. Priliku da bar malo popravi utisak "Gordi albion" ima večeras na "Vembliju" protiv dugogodišnjeg rivala, reprezentacije Nemačke.

Peto kolo grupe "3" najkvalitetnijeg ranga Lige nacija donelo je sliku već viđenu u prethodnim duelima istih aktera, te je Mađarska nastavila da niže senzacije pobedivši Nemačku u gostima (0:1) majstorijom koju je izveo Adam Salai, dok su Englezi još jednim katastrofalnim izdanjem i trećim porazom ostali na dva boda uz samo jedan gol, čime su srušili snove o opstanku u eliti.

Minimalnom pobedom, doduše na svom terenu, Italija je stigla do celog plena protiv Engleske. Dugu loptu Leandra Bonućija Raspadori je dočekao na levoj strani i na ivici šesnaesterca prvo se oslobodio Vokera, a potom uputio neodbranjiv udarac. Pogodak novog aduta Napolija u ofanzivi nije srušio snove Engleske koja je pretila u nastavku susreta, međutim niz pokušaja od kojih su najbolja dva bila udarci Harija Kejna, nisu doneli promenu rezultata.

Nakon neiskorišćenih šansi "Gordog albiona", za koje značajan deo zasluga ide na račun Donarume, Di Marko je mogao u 84. minutu da otkloni sve dileme, ali je sreća bila na strani gostiju jer se lopta od stativu odbila u posed Engleske.

Bledi vicešampion Evrope novim porazom, izgubio je i teoretske šanse za opstanak u elitnom društvu, te će gostovanje Nemačke dočekati bez rezultatskog značaja, ali sa ciljem da iole popravi utisak posle niza utakmica u kojima se obrukao i uz dva osvojena boda postigao samo gol.

Iako su bili bolji u prethodnom međusobnom duelu, stvorili više obećavajućih situacija, stigli do vođstva preko Jonasa Hofmana, izabranici Hansija Flika su teren "Alijanc arene" napustili pokunjeni. Rastužio ih je Hari Kejn, pošto je u završnici iznudio, zatim i realizovao jedanaesterac i tako doneo ekipi Gereta Sautgejta za sada jedini bod u grupi - 1:1.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)