GRADSKI DERBI U BUENOS AJRESU: Lanus dočekuje klub pape Franje

Novosti online

24. 09. 2022. u 10:42

"GRANATI" protiv "svetaca"

ГРАДСКИ ДЕРБИ У БУЕНОС АЈРЕСУ: Ланус дочекује клуб папе Фрање

Foto: Profimedia

Drugi meč u nizu i drugi gradski derbi za San Lorenco. Naime, popularni "sveci", za koje navija papa Franja, gostuju Lanusu u meču 21. kola argentinske Lige profesional.

Izabranici Rubena Insue poraženi su u prethodnoj rundi od River Plejta sa 0:1 na svom "Pedro Bideganu" i tako produbili seriju bez trijumfa na pet utakmica. 

Napadači Rivera su spavali, tri boda šampionu Argentine doneo štoper Emanule Mamana. On je u finišu prvog poluvremena, u 40. minutu, prihvatio jedan odbitak i sa 20 metra odapeo projektil koji je završio u mreži domaćina. Nekadašnji defantivac Zenita i Sočija, ovogodišnje pojačanje slavnog kluba, postigao je drugi gol u dresu Rivera, a u nekoliko navrata je i spasao svoj tim da ne primi gol.

U finišu, poslednjih dvedestak minuta, gosti su igrali sa fudbalerom manje na terenu posle isključenja Mansilje Bariosa, koji je u 74. minutu dobio drugi žuti karton. San Lorenco je napadao, River se branio panično, ali je uspeo da sačuva prednost i prekine mini seriju od dva poraza u derbijima Buenos Ajresa.

Lanus igra jednu od najlošijih sezona u proteklih nekoliko godina. "Granati" se muče na dnu tabele, sa samo 14 bodova nalaze se na 26. poziciji što je daleko ispod renomea kluba.

Ipak, pre šest dana iznenađujuće su savladali Banfild na gostovanju rezultatom 2:1.

Žonatan Kabral doneo je prednost Lanusu u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, prednost je duplirao Franko Orozsko u 85. minutu. Međutim, usledila je drama. Banfild je stigao do gola u 89. minutu preko Andresa Čavesa. Usledila je inicijativa zeleno-belih, koja na sreću Lanusa nije krunisana izjednačenjem.

Poslednji međusobni duel ovih rivala odigran je u oktobru prošle godine. Lanus je kao gost slavio sa 3:1.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: X&2+ (kvota 4,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)