NIŠ JE NA NOGAMA: Lalatovićev veliki povratak na "Čair"

Novosti online

19. 09. 2022. u 11:11 >> 11:12

TEMPERAMENTNI stručnjak ponovo na jugu.

НИШ ЈЕ НА НОГАМА: Лалатовићев велики повратак на Чаир

Foto: Profimedia

Nakon minimalnog poraza od Voždovca na "krovu", Radnički iz Niša dočekaće subotički Spartak na "Čairu" u poslednjem meču 12. kola Superlige Srbije. Meč na jugu naše države biće ujedno i debi Nenada Lalatovića pred domaćom publikom. Naime, temperametni stručnjak želeće da se u što boljem svetlu pokaže pred "meraklijama".

Utakmica na krovu tržnog centra bila je u potpunosti u skladu sa tradicijom međusobnih okršaja ovih rivala. Peta uzastopna na kojoj je postignut najviše jedan gol, taj jedan Nišlije su primile iz prekida u 70. minutu, kada se štoper domaćih Miloš Milović toliko dobro pozicionirao, ili se odbrana gostiju toliko loše postavila, da mu nije bilo ni potrebno da skoči i da iz velike gužve glavom savlada Stevanovića. Mimo toga, bilo je jako malo uzbuđenja i izglednih prilika. Najveću za Nišlije, za izjednačenje, propustio je rezervista Ajdar u 79. minutu.

Lalatović gotovo da nije menjao postavu, možda je baš to i najveće iznenađenje, čak je na golu ponovo stajao mladi Stevanović, jer novajlija Rosić, očito, još nije spreman za nastup. Često spominjani Sava Petrov najavo je znake buđenja u prvom poluvremenu, Bazile Jamkam je dominirao na svojoj polovini, Dimić se vratio među startere, oko Cvetkovića se konačno nešto dešavalo kada je ušao u igru u poslednjih pola sata, ali sve to skupa bilo je premalo čak i za jedan bod. Radnički je ostao na samo dve pobede nad Voždovcem u gostima, na ukupno deset prvenstvenih utakmica, poslednju je ostvario upravo pod Nenadom Lalatovićem, decembra 2018. godine.

Spartak je kao i večerašnji rival, minilamcem ispraćen iz Novog Sada. Mladost je stigla do veoma važnih bodova u borbi za opstanak. 

Andrija Radulović je posle gola na "Čairu" vrednog boda kojim je prekinuta serija od šest poraza novim golom, drugim uzastopnim, Crnogorac je doneo Mladosti dragocenu pobedu (1:0) nad Spartakom i istovremeno produbio probleme Subotičana koji su treći uzastopni susret ostali praznih šaka.

Još jednom se pokazalo da je mladi Kotoranin te kako važan ekipi Mladosti. Perspektivni krilni fudbaler Crvene zvezde, koji će do kraja sezone igrati na pozajmici u Novom Sadu, postigao je odlučujući pogodak u 34. minutu, što je bio njegov treći gol u poslednja četiri meča. Prihvatio sjajnu loptu Dimitrova i svojim trećim golom u poslednja četiri meča doneo vođstvo Novosađanima, što je bio i konačan ishod ovog susreta.

Večerašnji rivali nalaze se na dnu superligaške tabele, obe ekipe su u seriji loših rezultata, a može se reći da je Radnički u malo boljem ritmu.

Nenad Lalatović imao je sedam dana da pripremi svoj tim, očekujemo napredak u igri koji mogu rezultirati bodovima za Nišlije.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna