NOVI PAZAR ZABORAVLJA NA ZVEZDU: "Plavi" u Lazarevcu priželjkuju povratak na pobednički kolosek

Novosti online

19. 09. 2022. u 10:41 >> 11:26

"RUDARI" dočekuju najprijatnije iznenađenje šampionata.

НОВИ ПАЗАР ЗАБОРАВЉА НА ЗВЕЗДУ: Плави у Лазаревцу прижељкују повратак на победнички колосек

FOTO: FK Novi Pazar

Novi Pazar želi da što pre zaboravi na poraz od Crvene zvezde minulog vikenda na svom terenu. Izabranici Vladimira Gaćinovića tako su prekinuli niz od sedam trijumfa, međutim, istakao je iskusni stručnjak da jedan neuspeh ne može uzdrmati ekipu, te da će dati sve od sebe da sa dobrim partijama nastave što pre. Priliku za povratak na pobednički kolosek Novi Pazar ima danas od 17 časova kada "plavi" gostuju Kolubari u meču 12. kola Superlige.

Sve je u Novom Pazaru bilo spremno za novo veliko slavlje, jer bi bod protiv Crvene zvezde bio vredan koliko i svih sedam pobeda ekipe Vladimira Gaćinovića u nizu, ali je sve nade domaćeg tima golom u 88. minutu srušio Aleksandar Pešić. Iskusni napadač se dobro snašao u kod centaršuta Gelora Kange, iako se vukao sa svojim čuvarem, pa je petom uspeo da prosledi loptu u mrežu pored nemoćnog Filipa Kljajića za 1:2 (1:1).

Domaći su se frenetično branili u drugom poluvremenu, duplim defanzivnim blokom su u dobroj meri uspeli da spreče ekipu Miloša Milojevića da stvori veliki broj prilika, ali se na kraju nisu najbolje snašli u situaciji koja je odlučila pobednika. Domaćima je teško pao način na koji su primili gol u samoj završnici, pa su bili prilično kivni nakon utakmice, ali su na samom terenu jasno pokazali da nisu slučajno na samom vrhu tabele.

Kolubara igra po sistemu "toplo-hladno". Nakon dva trijumfa usledila su i dva neuspeha, poslednji protiv TSC-a u Bačkoj Topoli - 3:1.

Manji kadrovski problem i povreda napadača Stefana Vukića nisu omeli TSC da upiše nova tri boda. U pobedi su blistali pre svih Martin Mirčevski, trostruki strelac, ali i Miloš Cvetković i Saša Jovanović koji su nameštali golove igraču sa brojem deset na leđima u redovima domaćina.

Igrač utakmice i apsolutni heroj pobede Mirčevski došao je u TSC iz makedonske Akademije Pandev u trenutku kada je bio prvi strelacu šampionata Severne Makedonije. Opravdao je očekivanja i odužio se šefu stručnog štaba na najbolji mogući način.

Detalj koji je bitno uticao na konačan ishod je isključenje Stefana Marjanovića u 28. minutu. Sudija Stojanović je prvo izvadio žuti karton da bi nepun minut kasnije promenio odluku i poslao defanzivca Kolubare put svlačionice.

Ako pogledamo trenutnu formu, Novi Pazar je blagi favorit u Lazarevcu. Međutim, Kolubara se u nekoliko mečeva pokazala kao nezgodan domaćin. Prethodne sezone oba tima slavila su kao gosti u međusobnim duelima. "Plavi" sa 3:1 u Lazarevcu, dok su "rudari" kraj Jošanice pobedili rezultatom 2:1.

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju