BRENTFORD ČEKA "TOBDŽIJE": Arsenal se pobedom vraća na prvo mesto

M.T.

18. 09. 2022. u 08:20

DOMAĆIN je u prošlom kolu pobedio posle tri meča.

БРЕНТФОРД ЧЕКА ТОБЏИЈЕ: Арсенал се победом враћа на прво место

Foto: Profimedia

Posle pauze prošlog vikenda zbog smrti kraljice Elizabete II Brentford i Arsenal se vraćaju na teren, a "pčele" će biti domaćini "tobdžijama" na ''Džitek Komjuniti Stadionu'' danas od 13 časova u okviru osmog kola Premijer lige.

Brentford je u seriji od tri utakmice bez poraza, posle izgubljenog duela protiv Fulama u trećem kolu. Oni su od tada remizirali dva puta sa Evertonom i Kristal Palasom, a ubedljivo su savladali Lids u prethodnom kolu sa 5:2 i trenutno su na devetoj poziciji sa osvojenih devet bodova.

Menadžer Brentforda Tomas Frank može da bude zadovoljan napadačkim potencijalom ekipe koja je do sada postigla 15 golova i treća je po efikasnosti u Premijer ligi, a ispred nje su samo Totenhem i Mančester siti. "Pčele" su 10 od tih 15 golova postigle na svom terenu na kojem su poražene samo jednom u poslednjih osam mečeva u Premijer ligi što će Arsenalu svakako biti na pameti danas.

"Tobdžijama" je iznenadna pauza što se tiče Premijer lige možda i dobro došla pošto su u prethodnom kolu poraženi od Mančester junajteda sa 3:1 posle pet startnih pobeda. Ekipa Mikaela Arteta imala je priliku da podigne samopouzdanje i u Ligi Evrope pošto je u Švajcarskoj savladala Cirih sa 2:1.

Arsenal bi trijumfom protiv Brentforda moga da se vrati na čelnu poziciju, a trenutno je treći iza Mančester sitija i Totenhema koji su već odigrali svoje utakmice i ostvarili pobede.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, Brentford je u boljoj situaciji u odnosu na Arsenal. Franka neće moći da računa na Kristijana Norgarda i Itana Pinoka, dok nije sigruno da će u timu biti Serhi Kanos. Arteta sa druge strane ima više problema pošto će meč protiv Brentforda preskočiti Ris Nelson, Muhamed Elneni i Oleksandr Zinčenko, dok su pod znakom pitanja Tomas Partit, Sedrik Soareš i Emil Smit Rou.

Brentford i Arsenal nisu odigrali mnogo međusobnih mečeva, a samo dva su bila u Premijer ligi prošle sezone i oba tima su ostvarila po jednu pobedu. Odigrali su i jedan meč u Liga kupu u kojem je Arsenal bio bolji sa 3:1, dok je u tri prijateljske utakmice Arsenal slavio dva puta, a Brentford jednom.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene