HOĆE LI BAJERN KONAČNO POBEDITI? Auzgburg čeka Bavarce i nada se da neće proraditi

M.T.

17. 09. 2022. u 08:54

BRANILAC titule u seriji od tri remija.

ХОЋЕ ЛИ БАЈЕРН КОНАЧНО ПОБЕДИТИ? Аузгбург чека Баварце и нада се да неће прорадити

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Augzburga danas će od 15.30 na svojoj ''VVK Areni'' u sedmom kolu Bundeslige dočekati branioca titule Bajern iz Minhena koji je počeo malo da štuca u poslednja tri kola.

Auzgburg koji je sezonu otvorio porazom uspeo je već u narednom kolu da ostvari pobedu, ali je zatim usledila serija od tri uzastopna poraza. Tim trenera Erika Masena redom je gubio od Majnca, Hofenhajma i Herte, da bi u prehodnom kolu konačno prekinuo lošu seriju i uspeo da trijumfuje minimalnim rezultatom protiv Verdera iz Bremena.

Pred Masenovom ekipom je težak zadatak bez obzira na slabiju formu Bajerna u prethodna tri kola Bundeslige, ali Augzburg je makar dovoljno motivisan posle prekida serije poraza i trenutno se nalazi na 13. mestu sa šest osvojenih bodova.

Giganz iz Bavarske je novu sezonu Bundeslige otvorio furiozno pošto je u prva tri kola ostvario tri pobede, a protivnicima isporučio 15 golova i nije se znalo sa koje strane preti veća opasnost po rivale. Međutim, u poslednja tri kola Bajern je počeo da trokira i ostvario je tri uzastopna remija u mečevima protiv Borusije Menhengladbah, Union Berlina i Štutgarta.

Upravo sa "švabama" je Bajern remizirao u prethodnom kolu, mada je Julijan Nagelsman u tom meču odmarao nekoliko igrača zbog duela protiv Barselone u Ligi šampiona što se ispostavilo kao dobar potez pošto su Bavarci savladali Katalonce sa 2:0 i za očekivati je da u poslednjem meču pred internacionalnu pauzu ostvare pobedu. Zbog tri uzastopna remija Bajern je pao na tabeli na treće mesto sa 12 bodova, jednim manjem od Frajburga i dva manje od vodećeg Uniona.

Brojni povređeni igrači su i dalje veliki problem za Augzburg, a Masen za utakmicu protiv Bajerna ne može da računa na Risa Oksforda, Feliksa Udokaija, Frederika Vintera, Niklasa Dorša, Tobijasa Štrobla i Niklasa Sanrenren Bazea. Nagelsman ima manje glavobolje pred ovaj meč pošto neće moći da računa Kinglsija Komana i Bona Sara, a još uvek je neizvesno da li će u timu biti Bendžamin Pavar i Lukas Hernandez.

Bajern je dominantan u međusobnim duelima protiv Augzburga. Bavarci su slavili sedam puta u poslednjih 10 mečeva, dok je Augzburg slavio samo jednom, a dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)