LEPA PRILIKA ZA NOVI TRIJUMF: Atletiko mora na zaustavi Jaga Aspasa

Novosti online

10. 09. 2022. u 09:46

"JORGANDžIJE" u poteri za vrhom tabele.

ЛЕПА ПРИЛИКА ЗА НОВИ ТРИЈУМФ: Атлетико мора на заустави Јага Аспаса

Foto: Profimedia

Fudbaleri Atletiko Madrida dočekaće na svom "Vanda Matropolitanu" ekipu Selte u meču petog kola španske Primere. Četa Čola Simeonea u ovaj susret ulazi nakon dramatičnog trijumfa nad Portom u Ligi šampiona od 2:1, dok su gosti iz Viga rutinski savladali Kadiz minulog vikenda rezultatom 3:0.

Susret koji je do sudijske nadoknade nagoveštavao da će biti prvi mirnih mreža u ovosezonskoj grupnoj fazi Lige šampiona ukrasila je neverovatna sudijska nadoknada u kojoj su ekipe Atletika i Porta sa tri gola nadomestile skromnih 90 minuta, a ceo plen pruipao je domaćinu pogotkom Antoana Grizmana u 101. minutu.

Prihvativši stil Čola Simeonea gosti su oprezno i podignutog garda ušli u duel, mešutim kako se bližio kraj susreta sve konkretnije i učestalije su uspevali da stave na muke Jana Oblaka koji je maestralnim intervencijama ostavio Madriđane u životu. Niz neiskorišćenih prilika porta niz vodu je zajedno sa saigračima u 81. minutu pustio Mehdi Taremi koji je zaboravio da živi u eri VAR tehnologije te je opravdano zaradio drugi žuti karton za simuliranje i pružio nadu domaćinu.

Brojčana prednost bila je inicijator ofanzive Atletika koji je na krilima rezervista uspeo da u sudijskoj nadoknadi nađe put do mreže rivala. Akciju po desnom boku na dodavanje Anhela Koree iz srca šesnaesterca u gol je pretočio Mario Ermoso. Strelac vodećeg gola u 91. minutu uspeo je da podigne temperaturu na Metropolitanu do tačke usijanja, međutim samo četiri minuta kasnije ulogu junaka zamenio je za ulogu tragičara. Nespretna reakcija pred svojim golom i igranje rukom doneli su u 96. minutu priliku Portu da sa penala stigne do izjednačenja. OAdgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je Mateus Uribe, a Oblak, iako je pogodio stranu i imao loptu na ruci, nije uspeo da ostane nesavladan.

Rolerkoster u prestonici Španije međutim nije se završio pogotkom Kolumbijca jer je u 11. minutu nadoknade Antoan Grizman spretno reagovao na drugoj staivi posle kornera i pogotkom potpisao tri boda "jorgandžija" na startu grupne faze.

Selta je savladavši Kadiz došla do druge utastopne pobede u sezoni i stigla do deobe sedme pozicije u Primeri sa Bilbaom, Đironom, Sosijedadom i večerašnjim rivalom Atletikom - 3:0 (0:0).

Jago Aspas je sa dva pogotka u stanje totalnog očaja dodatno gurnuo Kadiz, koji ni četvrtu utakmicu na startu sezone nije zatresao protivničku mrežu, pa je zakucan za dno tabele kao jedina ekipa bez boda i postognutog pogotka sa gol-razlikom 0:10. Kadiz večeras nije ni mogao više, s obzirom da nije uputio nijedan udarac u okvir gola protivnika. Strelac za klub iz Viga bio je i Rodrigez.

Atletiko je minule sezone savladao Seltu u obe utakmice, a i večeras je veliki favorit.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)