OVO JE MOGLA BITI ZVEZDA: Makabi na legendarnom zdanju započinje život u eliti

Novosti online

06. 09. 2022. u 08:48

IZRAELCE očekuje paklena atmosfera.

ОВО ЈЕ МОГЛА БИТИ ЗВЕЗДА: Макаби на легендарном здању започиње живот у елити

Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Da je bilo malo više sreće i fudbalskog znanja, večeras bismo Crvenu zvezdu gledali na "La lužu", ovako, u toj ulozi je Makabi iz Haife. Naime, Benfika će na svom legendarnom zdanju ugostiti izraelskog prvaka u prvom kolu grupe "H" Lige šampiona. Lisabonski "orlovi" u večerašnji susret ulaze nakon drame i trijumfa protiv Vizele, dok su "zeleni" uspeli da savladaju Hapoel Ber Ševu u gostima.

Benfika je perfektna, ne silazi sa pobedničkog puta. Na otvaranju petog kola Primeire lisabonski tim udario je protiv Vizele i petu recku. Ipak, u poslednje vreme ozbiljno se muči ekipa Rodžera Šmita, pošto je drugi put u tri dana do trijumfa morala preokretom. Još dramatičnije nego prošlog utorka, pošto je do celog plena došla iz penala u 11. minutu nadoknade – 2:1 (0:1).

Gosti su sredinom prvog dela na iznenađenje čitavog Luža stigli do prednosti. U jeku Benfikinih napada sevnula je kontra Vizelinih fudbalera, Kiko Bondoso uposlio je Milutina Osmajića perfektnom loptom, a nekadašnji napadač Sutjeske prvencem u novom klubu doveo goste u vođstvo.

Nije Benfiki ovo bio prvi put da se suočava sa golom minusa, u prošlom kolu gubila je protiv Pakoš Fereire, i ponovo je pokazala reakciju posle primljenog gola. Samo što je ovog puta stigla dosta kasnije. Tek je u 76. minutu, nakon što se skoro sat vremena mučila da odgovori Osmajiću, lisabonska ekipa uzvratila. I opet ju je, baš kao u sudaru sa Fereirom pre tri dana, u život vratio David Neres evrogolom sa dvadesetak metara.

No, nije izjednačujući gol domaćinu dao vetar u leđa, pokušavali su Šmitovi momci uglavnom sa distance, Gonsalo Ramos je u finišu čak pokušao da inscenira penal, ali je umesto njega dobio drugi žuti karton i napustio igru. Ipak, Benfiki je pošlo za rukom ono što Ramosu nije, i to u osmom minutu nadoknade! David Rosa je pokušao da izblokira udarac sa distance, lopta ga je pogodila u leđa, potom u ruku, i sudija je pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Žoao Mario i smireno, kao da se ne igra 111. minut, pogodio za preokret i petu pobedu u nizu. Usput i dobio drugi žuti karton, ali mu to neće biti previše bitno u ovom trenutku.

Makabi je od samog starta izraelskog šampionata pokazao da je uz imenjaka iz Tel Aviva najveći favorit za naslov prvaka. "Zeleni" su na premijeri ubedljivo savladali Makabi Netanju 4:1, onda je na gostovanju minilanim rezultatom pao Bnei Sahnin, da bi pre samo tri dana Frenci Pjero u sudijskoj nadoknadi pokazao svoju klasu. Reprezentativac Haitija je pogodio za 2:1 protiv Ber Ševe i tako produžio odličan niz svoje ekipe.

Benfika je apsolutni favorit na svom terenu protiv Makabija. Ipak, "orlovi" moraju biti oprezni, "zeleni" su bili u sličnom položaju u duelima sa Olimpijakosom i Crvenom zvezdom.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!