GOREĆE "SAN SIRO", GOREĆE MILANO: "Derbi dela Madonina" po 233. put

Novosti online

03. 09. 2022. u 10:53

FUDBALSKI klasik u gradu mode.

ГОРЕЋЕ САН СИРО, ГОРЕЋЕ МИЛАНО: Дерби дела Мадонина по 233. пут

Foto: Profimedia

Subota nam donosi nekoliko spektakularnih mečeva, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na "San Siru" gde će snage odmeriti gradski rivali Milan i Inter. Popularni "Derbi dela Madonina" igra se danas od 18. časova u okviru petog kola Serija A, a biće ovo 233. duel "rosonera" i "neroazura" u istoriji.

Aktuelni šampion je nakon rutinskog trijumfa nad Bolonjom (2:0) odigrao prilično bledu utakmicu na "Mapei stadionu". Sasuolo je sačuvao svoju mrežu i tako obezbedio zlatna vredan bod 0:0. "Rosoneri" su na deobi četvrtog mesta, te bi eventualni uspeh na večerašnjem susretu bio karta ka samom vrhu tabele.

Inter sa druge strane ima samo poen više, ali raduje odlična predstava i trijumf od 3:1 nad Kremonezeom proteklog utorka.

Baš na mestu gde je prošle sezone rutinskom pobedom od 3:0 overio titulu prvaka Italije, Milan je zaustavljen u 4. kolu nove sezone Serije A. Imali su "rosoneri" priliku da sedmom uzastupnom pobedom protiv Sasuola na "Mapei stadionu" postave rekord po broju vezanih recki na gostovanjima istom rivalu, Stefano Pioli je mešao karte, ali to mu je donelo mšavih 0:0 u Ređo Emiliji.

Ispostavilo se da je potencijalno prvi poraz Milana u sezoni sprečio sjajni Majk Menjon koji je sredinom drugog dela odlično pročitao i odbranio, mora se priznati slabo izveden penal Domenika Berardija. Prethodno su Pobega i Florenci zajedničkim snagama oborili Kirjakopulosa u svom šesnaestercu.

Zbog povreda Divoka Origija i Anta Rebića, jedan od najboljih italijanskih trenera je na raspolaganju u špicu imao maltene samo Olivijea Žirua i to se na mesto na kojem je Milan šest puta uzastopno slavio i te kako osetilo. Nije bilo napadačke oštrine, te je uoči četvrtog kola lider tabele italijanske elitet uputio tek jedan udarac u okvir gola.

Nije Pioli mogao da vidi previše pozitivnih momenata u igri svog tima, ali raduje povratak na teren štopera Simona Kjera koji je odigrao prvi meč posle 272 dana, kao i činjenica da Rosoneri drugi put zaredom nisu primili gol.

Inter se maltene prošetao do nova tri boda. Kremoneze poput Monce ostaje zakovan za poslednje mesto, bez osvojenog boda.

Simeone Inzagi je promešao karte u odnosu na utakmicu sa Lacijom, u timu nije bilo Romelua Lukakua, od starta su igrali Džeko i Korea, Darmijan, Čalhanoglu...

Najlepši detalj na meču dogodio se u 38. minutu, kada je Nikolo Barela divnim volej udarcem krunisao sjajnu akciju domaćeg tima. Prvi gol postigao je Hoakin Korea, a treći Lautaro Martinez koji je ušao sa klupe.

Argentinac je tako postigao gol na svakom od tri poslednja meča Serije A, a na svakom od početka sezone ima ili asistenciju ili gol.

U napetoj i dramatičnoj sezoni 2021/22 gradski rivali su se sastali čak četiri puta (po dva meča u prvenstvu i Kupu). Oba kluba slavila su po jednom, dok je u dva navrata viđen nerešen ishod.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista