NA ''BALAIDOS'' DOLAZI FENJERAŠ: Kadiz dobra prilika za početak Seltine serije

M.T.

02. 09. 2022. u 09:58

GOSTI još uvek nisu uspeli da pobede u novoj sezoni La Lige.

НА БАЛАИДОС ДОЛАЗИ ФЕЊЕРАШ: Кадиз добра прилика за почетак Селтине серије

Foto: EPA-EFE/J. J. GUILLEN

Selta je u prošlom kolu uspela da stigne do prve pobede u sezoni, a večeras od 21 čas na ''Balaidos'' dolazi fenjeraš Kadiz u okviru četvrtog kola La Lige, što timu iz Viga pruža priliku da uđe u seriju dobrih rezultata.

Klub iz Galicije sezonu je počeo remijem protiv Espanjola, da bi u drugom kolu Real iz Madrida bio ubedljiv na ''Balaidosu'' sa 4:1. Ipak, tim Eduarda Kudea dočekao je priliku u trećem kolu i stigao do prve pobede pošto je minimalcem savladao Đironu na gostovanju. Sada na ''Balaidos'' stiže Kadiz, poslednjeplasirani tim šampionata i Selta ima lepu priliku da ostvari još jedan dobar rezultat.

Kadiz je prošle sezone na jedvite jade izborio opstanak u elitnom rangu španskog fudbala, a kako je krenula ova sezone, čini se da će se tim iz Andaluzije sučiti sa istim poteškoćama. U prva tri kola Kadiz ne samo da nije osvojio ni bod, već nije uspeo da postigne nijedan gol. Ekipa Serhija Gonzalesa redom je gubila od Real Sosijedada, Osasune i Atletik Bilbaoa i nalazi se na poslednjoj poziciji u La Ligi.

Za ovaj meča Selta skoro i da nema kadrovskih problema, osim izostanka Renata Tapije, dok još uvek nije sigurno učešće Gonzala Pasijensije. Kadiz ima nešto više problema pošto i dalje u timu neće biti Džon Ander Garido, Isak Karselen i Rubena Alkaraz, dok će se u tim posle suspenzije vratiti Tomas Alarkon.

Kao što je bio slučaj i u prethodnih sedam sezona, sve u Selti se vrti oko Jaga Aspasa, najboljeg strelca ekipe sa tri gola, koji je pogotkom u 90. minutu doneo timu iz Viga prvi trijumf u sezoni protiv Đirone i od njega će najviše morati da strahuje Kadiz.

Kada su u pitanju međusobni mečevi u ligi ove dve ekipe, Selta stoji nešto bolje. Tim iz Viga uspeo je da ostvari četiri trijumfa, dok je Kadiz upisao jednu pobedu manje, a tri utakmice okončane su nerešenim rezultatom. Međutim, Selta na prošle tri utakmice nije uspela da savlada Kadiz koji je prošle sezone u dva meča uspeo da osvoji četiri boda protiv ekipe iz Viga.

Selta je pobedom u prethodnom kolu napravila dobru uvertiru za nastavak takmičenja u La Ligi, a fenjeraš iz Andaluzije stiže kao poručen kako bi u ovom kolu bodovi ostali u Vigu. Iako je na poslednja tri meča Kadiz uspevao da ostane neporažen protiv Selte, ovoga puta bi to zaista bio podvig za fenjeraša pošto je tim iz Viga jasan favorit u današnjoj utakmici.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!