DUEL JEDNAKIH NA ''VESTFALENU'': Golovi se podrazumevaju kada igraju ova dva tima

M.T.

02. 09. 2022. u 08:23

OBA tima pretrpela su samo jedan poraz od starta Bundeslige.

ДУЕЛ ЈЕДНАКИХ НА ВЕСТФАЛЕНУ: Голови се подразумевају када играју ова два тима

Foto: Profimedia

Borusija iz Dortmunda danas od 20.30 dočekaće na stadionu ''Vestfalen'' ekipu Hofenhajma u prvom meču petog kola Bundeslige. "Milioneri" i "hof" se nalaze u veoma dobroj formi, izjednačeni su na tabeli Bundeslige i pred nama je potencijalno veoma uzbudljiv meč.

Ekipa trenera Edina Terzića dobro igra od početka prvenstva, a njen učinak mogao je da bude savršen da nije bilo čudesnog preokreta Verdera u trećem kolu kada su gosti iz Bremena za šest minuta postigli tri gola i stigli do trijumfa. Ipak, Borusija je u narednom savladala Hertu i ipak u dobrom raspoloženju čeka meč protiv Hofenhajma.

"Milioneri" posle četiri odigrana kola imaju učinak od tri pobede i jednog poraza i trenutno su na petom mestu tabele Bundeslige sa devet osvojenih bodova.

Jedno mesto bolje plasiran sa istim brojem bodova, ali i boljom gol-razlikom je Hofenhajm koji ima identičan učinak. Tim trenera Andrea Brajtenrajtera sezonu u Bundesligi počeo je porazom protiv Borusije Menhnegladbah, ali je potom vezao tri pobede protiv Bohuma, Bajera iz Leverkuzena i Augzburga stigao u gornji dom Bundeslige.

Borusija je završila sagu oko Manuela Akanđija koji je otišao u Mančester siti, a Edin Terzić ima manje-više standardne kadrovske probleme. Osim Halera koji je odsutan zbog lečenja kancera, svi ostali igrači bi mogli da se nađu u timu. Mahmud Daud ima problema sa ramenom, Doni Malen je takođe nesiguran za nastup protiv Hofenhajma, a Mateu Bauza će igrati samo ako dobije zeleno svetlo od lekara.

Hofenhajm će biti bez Ilasa Bebua koji će van terena biti do sredine septembra, Bendžamin Hubner se još uvek oporavlja od povrede članka, kao i Filip Pentke od povrede lakta. Ermin Bičakčić će odsustvovati jer nije još u dobroj fizičkoj formi.

Najbolji strelac Hofenhajma u dosadašnjem toku prvenstva je Kristof Baumgartner sa dva postignuta gola, ali će Borusija morati da se pripazi Andreja Kramarića. Hrvatski internacionalac ima ozbiljan pik na "milionere" pošto je u karijeri postigao osam golova na mečevima protiv njih, a za sada je najbolji asistent Hofenhajma sa dva uspešna dodavanja.

Ova dva tima veoma često postižu puno golova u međusobnim mečevima. Na prethodnih 10 samo se dva puta dogodilo da bude postignuto manje od tri gola, a čak šest puta da bude četiri ili više golova. Borusija je ostvarila četiri pobede na 10 mečeva, Hofenhajm jednu manje, a tri meča su završena nerešeno.

NAŠ TIP: GG 3+ (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a