SRBI SVETE ČUKARIČKI: Fiorentina u Holandiji overava plasman u Ligu konferencije

Novosti online

25. 08. 2022. u 11:11

JOVIĆ, Milenković, Nastasić i Terzić stižu u Enšede.

СРБИ СВЕТЕ ЧУКАРИЧКИ: Фиорентина у Холандији оверава пласман у Лигу конференције

FOTO: EPA

Holandski Tvente nošen podrškom sa tribina pokušaće da anulira prednost Fiorentine iz prvog meča i tako obezbedi plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Neće biti lako, "viola" je donela 2:1, a gledajući sastave, italijanski velikan je iskusniji i kvalitetniji rival.

Toskanci su na svom "Artemio Frankiju" imali lepu priliku da većom pobedom spokojnije dočekaju revanš u Holandiji, ipak, sreća je pogledala "crvene".

Imala je Fiorentina savršen početak utakmice. Posle samo 61 sekunde igre, argentinski reprezentativac Niko Gonzales je udarcem glavom završio sjajnu akciju Sotila i Biragija za vođstvo domaćih. Nastavila je "viola" da dominira i igra bolje, fudbaleri Tventea su bili nemoćni baš kao što je Čukarički bio nemoćan protiv njih u prethodnoj rundi.

U startnoj postavi kluba iz Firence su se našli srpski defanzivci Nikola Milenković i Matija Nastasić, dok je Brazilac Kabral u špicu dobio prednost u odnosu na Luku Jovića koji je ušao u igru umesto njega u 69. minutu. Aleksa Terzić je meč presedeo na klupi.

Imala je Fiorentina apsolutnu kontrolu utakmice i posle vođstva, Sotil je bio sjajan, kapiten Biragi probijao po levoj strani i nakon pola sata igre je stigao i drugi gol. Sotil je opet protutnjao po levom krilu i idealno poslužio Kabrala koji je uklizao na petercu.

Tek u finišu poluvremena je Tvente stvorio prvu iole ozbiljniju šansu i delovalo je da mu preti rezultatska katastrofa. Ipak, gostujući trener je izmenama na poluvremenu i ulascima Černog i Hilgersa uspeo da trgne svoj tim i da malo uspori Fiorentinu.

Tvente je zaigrao bolje i u 64. minutu stigao do gola kada je Černi izbegao ofsajd zamku i smanjio zaostatak svog tima.

Pokušao je domaći trener da uvođenjem Jovića i još nekih igrača vrati Violu u onaj ritam iz prvog poluvremena, ali nije uspeo i rezultat se više nije menjao. I sa ovim golom prednosti, Fiorentina ostaje favorit za prolaz dalje pred revanš u Holandiji.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: GG (kvota 1,66)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)