VREME JE ZA POBEDU: Ajntraht mora da osvoji bodove protiv "jarčeva"

M.T.

21. 08. 2022. u 08:35

Teško da su navijači Ajntrahta iz Frankfurta posle radosti zbog osvajanja Lige Evrope i obezbeđenog plasmana u Ligu šampiona mogli da zamisle ovakav početak sezone.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОБЕДУ: Ајнтрахт мора да освоји бодове против јарчева

FOTO: Tanjug/AP

Ajntraht se prilično muči na početku sezonu u Bundesligi, ali bi moglo sve da se preokrene posle današnjeg gostovanja Kelna u 15.30 na ''Dojče Bank Parku'' u trećem kolu Bundes lige, iako će to biti sve samo ne lak zadatak.

"Orlov"i su dobro krenuli u sezonu i u Kupu Nemačke savladali Magdeburg sa 4:0, ali posle toga su usledile tri utakmice bez pobede. Bajern je bio nemilosrdan na otvaranju sezone u Bundesligi i slavio je sa 6:1, da bi Ajntraht izgubio i u Superkupu Evrope od Real Madrida, a zatim upisao prvi bod remijem sa Hertom.

Keln je za razliku od Ajntrahta odmah poražen u Kupu Nemačke, ali je zato bio odličan u Bundesligi. U prvom kolu je savladao povratnika u elitu Šalke sa 3:1, da bi zatim odigrao 2:2 sa favorizovanim Lajpcigom. Keln je trenutno jedan od šest preostalih timova u Bundesligi koji su bili neporaženi pred treće kolo. U međuvremenu je Keln doživeo neuspeh u prvom meču plej-ofa Lige konferencija pošto je poražen sa 2:1 od mađarskog MOL Fehervara.

Ova dva tima skoro su izjednačena kada je u pitanju statistika njihovvih poslednjih 10 međusobnih duela. Ajntraht je uspeo da slavi četiri puta, Keln ima jednu pobedu manje dok su tri meča zaršena nerešenim rezultatom. Prošle sezone Ajntraht nije uspeo da savlada Keln, a tim iz Frankfurta je i u seriji od 10 mečeva bez pobede u Bundes ligi računajući i prethodnu sezonu što je njihov najduži niz u poslednjih pet godina.

Mario Gece koji je stigao u Ajntraht posle sezone provedene u PSV-u, mogao bi da bude talija za svoj tim pošto je šest puta u karijeri igrao protiv Kelna i svih šest puta se radovao pobedama postigavši jedan gol uz dve asistencije.

Trener Ajntrahta Oliver Glasner za utakmicu protiv Kelna neće moći da računa na Almamija Turea koji se povredio protiv Herte, a izostae i Aurelio Buta i Džerom Onguene. Što se tiče Kelna, Stefen Baumgart neće u timu imati Marka Uta i Dimitriosa Limniosa.

Bez obizra što Ajntraht nema trijumf u novoj sezoni, prvenac bi mogao da usledi upravo protiv Kelna. Glanerova ekipa imala je nedelju dana na raspolaganju za odmor, dok su "jarčevi" igrali meč u Ligi konferencija pa bi tim iz Franfurta upravo to mogao da iskoristi kako bi stigao do trijumfa.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,1)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024