"ŠUMARI" U LIVERPULU: Everton priželjkuje prvi trijumf u sezoni

Novosti online

20. 08. 2022. u 10:45 >> 14:03

"KARAMELE" i dalje bez bodova.

ШУМАРИ У ЛИВЕРПУЛУ: Евертон прижељкује први тријумф у сезони

FOTO: AP

Everton je očajno započeo novu sezonu. "Karamele" su na premijeri poražene na "Gudisonu" od Čelsija (0:1), a onda je i Aston Vila bila bolja rezultatom 2:1. Puleni Frenka Lamparda moraju da se "uozbilje" ukoliko žele da izabegnu grčevitu borbu za opstanak.

Klub iz Liverpula danas od 16 časova dočekuje Notingem forest u okviru trećeg kola engleske Premijer lige.

Everton je pogotkom započeo duel na "Vila parku". U 24. minutu Entoni Gordon je pogodio nakon kornera, ali gol je poništen zbog ofsajda. Svega sedam minuta kasnije tresla se mreža gostiju. Deni Ings se dobro gradio, lepo je primio pas koji je uputio Oli Votkins i poslao loptu u mrežu za 1:0.

Na nove golove čekalo se do finiša meča iako uzbuđenja nije nedostajalo tokom celog duela.

Igrao se 86. minut kada je Everton izgubio loptu na sredini terena i kada je odbrana dozvolila Emilijanu Buendiji da prođe do kaznenog prostora. On je poslao loptu do Votkinsa koji je vratio pred gol u pravom momentu i Argentinac pogađa za 2:0.

Tek što je lopta ponovo krenula sa centra, nakon dugog pasa i ubacivanja u kazneni prostor u velikoj gužvi na kraju je Lukas Dinj postigao autogol za konačnih 2:1. Dinj je od 2019. godine postigao samo dva gola – autogol u dresu Evertona u duelu protiv Aston Vile i autogol u dresu Aston Vile u duelu protiv Evertona.

Notingem Forest je ostvario prvu pobedu u društvu najboljih od sezone 1998/99 i povratka u Premijer ligu. Uz dosta sreće "šumari" su nadigrali favorizovani Vest Hem, stigli su do prvog ovosezonskog trijumfa i znatno su popravili utisak iz prvog kola. Jedini pogodak na "Siti graundu" postigao je Taivo Avoniđi, mora se priznati uz dosta sreće.

Poslednji duel današnjih rivala odigran je 1999. godine. Notingem je na "Gudisonu" slavio sa 1:0. 

Ipak, vremena su drugačija, uprkos velikim ulaganjima u tim "šumarima" se predviđa borba za opstanak.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 4,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)