POSLEDNJI ISPIT PRED MAKABI: Voždovac stiže na naš najveći stadion

N.P.

13. 08. 2022. u 08:12

Fudbaleri aktuelnog šampiona dočekaće "zmajeve" u okviru 6. kola Super lige Srbije.

ПОСЛЕДЊИ ИСПИТ ПРЕД МАКАБИ: Вождовац стиже на наш највећи стадион

FOTO: FK Crvena zvezda

Izabranici Dejana Stankovića su startovali odlično u domaćem šampionatu i zabeležili četiri pobede iz isto toliko duela. Da domaćin gaji napadački fudbal svedoči gol razlika 17:1, a od početka Superlige Srbije "crveno-beli" su naročito bili golgeterski raspoloženi na stadionu "Rajko Mitić". Redom su savladali niški Radnički (4:0), Kolubaru (5:0), Mladost iz Lučana na strani (1:2,) i Radnik (6:0).

U Evropi tim iz Ljutice Bogdana je eliminisao jermenski Pjunik ukupnim skorom 7:0, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, i na taj način se plasirao u plej-of za najelitnije takmičenje na Starom kontinentu.

FOTO: M. Vukadinović


U pet prvih rundi nacionalnog šampionata “zmajevi” su ostvarili dve pobede, isto toliko puta odigrali nerešeno i doživeli jedan poraz. Do trijumfa gosti su  došli protiv Novog Pazara (1:0), i kragujevačkog Radničkog identičnim rezultatom. Remi bez golova odigrali su sa Napretkom i protiv Mladosti GAT. Jedini kiks fudbaleri Voždovca su doživeli na gostovanju Spartaku u Subotici (3:0). Zauzimaju trenutno sedmo mesto na tabeli sa ukupno osvojenih osam poena.


Do sada je Crvena zvezda odigrala 26 prvenstvnih utakmica protiv "zmajeva", a pozitivan skor je na strani aktuelnog šampiona. Ukupno je domaćin trijumfovao na 22 susreta, jednom je odigrao nerešeno, dok su četiri puta trijumfovali fudbaleri sa Dušanovca, uz gol razliku 58:17, u korist "crveno belih". Tim Dejana Stankovića nije izgubio meč protiv Voždovca kao domaćin, dok je u gostima zabeležio osam pobeda i tri poraza. Od toga "crveno-beli" su slavili u šest, a savladani samo jednom, uz gol razliku 30:5.


Poslednji put Crvena zvezda i Voždovac su se sastali 22. maja prethodne takmičarske godine. Fudbaleri sa stadiona "Rajko Mitić" su bili bolji rezultatom 3:1, a za izabranike Dejana Stankovića pogađali su Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Milan Borjan. "Crveno-bele" sredinom sledeće nedelje očekuje najvažniji ispit sezone protiv Makabi Haife u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Aktuelni šampion je za klasu bolji tim od ekipa sa "Krova", tako da očekujemo rutinski trijumf domaćina. Kvota na kec je mala i predlažemo da je pojačate golovima.

NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,48)


   
  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)