CIRIH JEDNOM NOGOM U PLEJ-OFU: Linfild je lak plen za "lavove"

Novosti online

11. 08. 2022. u 11:33 >> 11:33

TRENER Franko Foda ali i navijači najviše očekuju od talentovanog Vilfrida Njonta (18) kojem se predviđa blistava karijera.

ЦИРИХ ЈЕДНОМ НОГОМ У ПЛЕЈ-ОФУ: Линфилд је лак плен за лавове

Fudbaleri Ciriha foto: EPA

Cirih je bio nadomak penala i eventualnog plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali Karabag je u produžecima stigao do pogotka koji je šokirao Švajcarce - 2:2. Prethodno je šampion Švajcarske uspeo da golom u petom minutu sudijske nadoknade slavi sa 2:1 i anulira prednost Azerbejdžanaca, koji su u prvom meču u Bakuu pobedili sa 3:2.

Taj gol postigao je 33-godišnji hrvatski internacionalac Ivan Santini. Cirih je poveo već u četvrtom minutu autogolom kapitena gostiju Medvedeva, ali je Karabag uspeo da izjednači u 55. minutu pogotkom Brazilca Kadija.

Čovek odluke u produžecima bio je Ovusu Kvabena iz Gane, koji je u 108. minutu postigao novi gol za Karabag i postavio konačnih – 2:2.

Aktuelni šampion Švajcarske sada igra u "utešnom" nadmetanju. "Lavovi" nastupaju u trećem kolu kvalfikacija za Ligu Evrope i posle pobede nad Linfildom u prvom meču od 2:0, revanš u Cirihu trebalo bi da prestavlja samo formalnost.

Trener Franko Foda ali i navijači najviše očekuju od talentovanog Vilfrida Njonta (18) kojem se predviđa blistava karijera.

Mladić, koji je već stigao da debituje za seniorsku reprezentaciju Italije, udarna je igla "lavova". Koliko se očekuje od Njonta potvrđuju i reči Roberta Mančinija, selektora koji je pružio šansu u "A" selekciji momku poreklom iz Obale Slonovače.

- On je dečak, ima samo 18 godina i ne treba ga previše pritiskati. Mora da raste polako. Za svoje godine igra fudbal na način na koji niko drugi ne može. A Vilfrid je veoma brz - rekao je Robeto Mančini za italijanske medije i dodao:

- Njegova najbolja uloga je kao drugi napadač, ali može da igra i na krilu. Pred njim je velika budućnost.

Protekle sezone Njonto je odigrao 36 utakmica, postigao 10 golova i zabeležio pet asistencija. Međutim, za sada ne briljira.

Gosti iz Severne Irske nemaju šta da traže u Švajcarskoj. Za klasu su slabija ekipa.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije