SENKA ALEA NAD MILIONERIMA: Borusija dočekuje na startu prvenstva Bajer

M. T.

06. 08. 2022. u 08:33 >> 08:34

NOVU sezonu, jubilarnu 60. u Bundesligi Borusija Dortmund otvoriće utakmicom u kojoj će dočekati Bajer Leverkuzen danas od 18.30.

СЕНКА АЛЕА НАД МИЛИОНЕРИМА: Борусија дочекује на старту првенства Бајер

FOTO: Tanjug

Biće ovo duel timova koji su prošle godine završili u vrhu tabele, na drugom i trećem mestu i zahvaljujući tome izborili učešće u Ligi šampiona.

Da li će ove dva tima uspeti da ove sezone ozbiljnije zaprete neprikosnovenom Bajernu iz Minhena,ostaje da se vidi, mada deluje da će Bavarci i ove sezone praktično biti bez pravog konkurenta kada je u pitalju borba za titulu naročito nakon jučerašnje predstave iz Frankfurta u kojoj su na prvi pogled teškom gostovanju deklasirali ekipu našeg Filipa Kostića sa 6:1.


Milioneri iz Dortmunda imali su prilično zanimljiv prelazni rok u kojem je, kao što se i očekivalo, Erling Holand otišao u Mančester Siti za 60 miliona evra. Borusija je brzo
reagovala i dovela Sebastijana Alea iz Ajaksa, ali je vrlo brzo ostala bez njegove pomoći pošto je morao da bude operisan kada mu je otkriven tumor testisa.

Zbog toga za Borusiju još uvek nije završen prelazni rok jer je u potrazi za devetkom koja bi doduše bila privremeno rešenje jer se očekuje da se Ale vrati na teren za nekoliko meseci ukoliko sve prođe u redu sa njegovim lečenjem. Osim Alea Borusija je dovela i Adejemija iz Salcburga za 30 miliona evra, 20 je platila Frajbrugu za Šloterbeka, Salihb Ozčan je iz Klena pristigao za pet miliona, dok je odličan posao odrađen sa transferom Niklasa Zilea koji je stigao besplatno iz Bajerna.


Osim u igračkom kadru došlo je i do promene na klupi pošto je saradnja završena sa Markom Rozeom, dok je poverenje dobio Edin Terzić. Borusija je sezonu počela pobedom u Kupu Nemačke protiv Minhena 1860, a od četiri prijateljska meča Milioneri su poraženi na dva i to oba puta od španskih ekipa, Valensije i Viljareala, dok su odigrali nerešno sa Antalijasporom.


Dok je Borusija pretrpela određene promene tokom prelaznog roka, u Leverkuzenu su one bile minimalne. Došao je samo Adam Hložek za 13 miliona evra iz praške Sparte, dok je Lukas Alario otišao u Ajntraht za šest miliona evra. Mičel Vajzer je prešao u Verder, dok je ugovor istekao Julijanu Baumgartlingeru.


Trener Herardo Seoane ima maltene isti tim kao i prošle sezone i neće gubiti vreme na uigravanje pošto su odbijene brojne ponude za Dijabiju dok su ugovori produženi sa Šikom i Vircom. Jedina senka na početku sezone Leverkuzenu je bačena u kupu pošto su Farmaceuti poraženi od Elversberga. Ipak, kako ih očekuju i obaveze u Ligi šampiona ove sezone, taj poraz u kupu i ne mora da bude negativna stvar. Međutim, zbog povrede Leverkuzen će sve do kraja septembra biti bez Virca.


Ova dva tima su oduvek igrala veoma efikasne mečeve, ali je to posebno bio slučaj u dva
prošlosezonska i zanimljivo je da su oba puta slavili gosti.


Borusije je sa 4:3 bila bolja u prvom odigranom početkom septembra prošle godine, da bi se Bajer revanširao u februaru sa ubedljivih 5:2.


Na poslednjih 10 mečeva ovih ekipa, osam je otišlo u 4+.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili