"ORLOVI" LETE VISOKO: Benfika je za klasu bolja od Mitjilanda

Novosti online

02. 08. 2022. u 10:37

ELITNO takmičenje je prioritet za giganta sa "La Luža".

ОРЛОВИ ЛЕТЕ ВИСОКО: Бенфика је за класу боља од Митјиланда

Foto: Profimedia

Portugalska Benfika večeras započinje svoj put ka grupnoj fazi Lige šampiona. Popularni "orlovi" dočekaće na "La Lužu" danski Mitjiland u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje.

Velikan iz Lisabona odlično je igrao na pripremama za novu sezonu. Izabranici nemačkog stratega Rodžera Šmita ostvarili su pet trijumfa u isto toliko prijateljskih duela. Redom su padali Reding, Nica, Fulam, Đirona i Njukasl. Ostala je Benfika bez najboljeg pojedinca iz prošle sezone Darvina Nunjeza. Urugvajac je pojačao Liverpul u transferu vrednom skoro 75.000.000 evra koji uz bonuse može dostići vrdoglavu cifru od 100.000.000.

Njega će pokušati da zameni novopridošli David Neres. Brazilac je stigao iz Šahtjora, podršku u ofanzivi pružaće mu Roman Jaremčuk.

Mitjiland je uz mnogo sreće i drame savladao AEK posle penala i tako sebi obezbedio treće kolo, dok će Kiprani morati da se zadovolje dvomečom sa Partizanom.

Posle 120 minuta rezultat je bio 1:1, baš kao i nedelju dana ranije u Danskoj, ali su domaći fudbaleri dvaput pogodili okvir gola s bele tačke, te im nije pomogla odbrana Kenana Pirića na šut Kabe u petoj seriji.

Odmah posle njega u stativu je šutirao Portugalac Gustavo, dok je prethodno pri prvom udarcu prečku pogodio Altman. Istog igrača je u 116. minutu stativa sprečila da odvede svoj tim u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, na megdan Benfiki.

Želeli su domaćini više pobedu u ovom meču, ali jednostavno nisu umeli do nje da dođu. Kao i u Danskoj kada su poveli u 81. minutu, pa u 84. primili gol, i na svom stadionu su prvi stigli do prednosti. Već u 9. minutu preko nigerijskog napadača Viktora Olatundžija, ali ih je ponovo ekspresno polio hladan tuš. I opet na isti način kao pre nedelju dana - posle kornera. Precizan pored kratkog Ojera i statičnog Hrvoja Miličevića bio je Henrik Dalsgard.

Nema sumnje da je Benfika apsolutni favorit, očekuje se sigurna i ubedljiva pobeda portugalskog giganta.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene