ŠERIF JE NEZGODAN KAO "KRATKO ĆEBE": Moldvaci ponovo ciljaju plasman u plej-of

Novosti online

02. 08. 2022. u 10:14

PROŠLOSEZONSKI hit Lige šampiona napada grupnu fazu.

ШЕРИФ ЈЕ НЕЗГОДАН КАО КРАТКО ЋЕБЕ: Молдваци поново циљају пласман у плеј-оф

FOTO: EPA

Fudbaleri Šerifa dočekaće Viktoriju Plzenj u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Rasprodao je prvak Moldavije sve što vredi, ostao je i bez idejnog tvorca tima trenera Jurija Verniduba – velike promene su ga oslabile, ali ne u tolikoj meri da slomi zube već u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje. Na jedvite jade Šerif je izbacio Zrinjskog, a kroz iglene uši se provukao i protiv Maribora. Ne igra lepo za oko, mučio se. Posle 0:0 u Sloveniji, minimalnom pobedom plasirao se u narednu rundu.

Nema više čudotvorca na klupi, nema ni Sebastijana Tila, Kastanjede ili Adame Traorea da jednim potezom ili veleslalomom kroz protivničku odbranu rešavaju protivnike, međutim, tu je Momo Jansane. Jedan od retkih koji je ostao u Tiraspolju. Kada je Šerif šokirao Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo u kvalifikacijama, zatim i načinio prvorazrednu senzaciju savladavši Real Madrid na Santjago Bernabeu, napadač iz Gvineje bio je u zapećku. 

Mirisalo je na produžetke i nulu iz "Ljudskog vrta", Maribor je delilo nekoliko minuta od takvog scenarija, a onda je na scenu stupio tandem rezervista Utara – Jansane. Izveo je ofanzivac iz Burkine Faso slobodnjak sa desne strane, zasekao je u sredinu... Lopta se odbila, stigla do Moma Jansanea, a on ju je u padu iz peterca poslao u mrežu.

Obrukala se Viktorija Plzenj pre godinu dana u kvalifikacijama za Ligu konferencije, ispala je posle velikog preokreta sofijskog kluba – CSKA je nadoknadio dva gola zaostatka u Bugarskoj – i ostala bez evropske jeseni. I kao da je totalni krah bio potreban Viktoriji da se vrati na „stara podešavanja“, ona kada je bila redovan učesnik grupne faze evropskih takmičenja i dominirala u Češkoj. Vratila je nacionalnu titulu u svoje vlasništvo, svrgnula je Slaviju sa češkog trona, a u novoj sezoni silovito krenula po Ligu šampiona.

HJK Helsinki u dvomeču drugog kola kvalifikacija za elitno takmičenje nije znao šta ga je snašlo. Zaostatak od jednog gola posle meča u Finskoj dao je večitom šampionu "Zemlje 1.000 jezera" kakvu-takvu nadu da može do iznenađenja, ali je u Češkoj demoliran. Rastavila je Viktorija Plzenj rivala na proste faktore, spakovala pet komada i poslala poruku Šerifu – 5:0 (3:0).

Gosti na večerašnjem susretu su favoriti za plasman u plej-of, ali u Tiraspolju su padale mnogo kvalitetnije ekipe. Ovo je izuzetno težak meč za prognoziranje, upravo zbog toga smo se odlučili za golove. 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)