ŠERIF STIŽE NA "LJUDSKI VRT": Maribor se nada trećem kolu

Novosti online

20. 07. 2022. u 10:50

"LjUBIČASTI" su do ove faze stigli nakon trijumfa naš beloruskim Šahtjorom, dok je moldavski klub posle velike borbe savladao Zrinjski.

ШЕРИФ СТИЖЕ НА ЉУДСКИ ВРТ: Марибор се нада трећем колу

FOTO: AP

Aktuelni prvak Slovenije, Maribor, dočekaće Šerif u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. "Ljubičasti" su do ove faze stigli nakon trijumfa naš beloruskim Šahtjorom, dok je moldavski klub posle velike borbe savladao Zrinjski.

Posle remija bez golova u Sloveniji, nije se moglo tek tako pretpostaviti kako će biti okončan duel u Soligorsku. Maribor je posle žreba bio jasan favorit, ali se to promenilo kada nije mogao da savlada Šahtjor pred svojim navijačima. Ipak, opravdao je tu ulogu tek na gostovanju, pobedom od 2:0.

Junak Maribora bio je hrvatski internacionalac Roko Baturina. Igrao se 12. minut kada je prvi put zatresao protivničku mrežu. Sjajno ga je posle prodora kroz sredinu uposlio Jan Repas, Hrvat je opalio sa ivice kaznenog prostora u bliži ugao, golman Šahtjora zakačio loptu, ali nije uspeo da je spreči da odsedne u mreži.

Tačku su gosti stavili posle 11 minuta igre u nastavku. Sjajno je kontru sa svoje polovine povukao Marko Božić, poslao pravovremen pas ka hrvatskom napadaču koji sa ivice peterca dolazi do drugog pogotka i trasira put Mariboru ka drugoj fazi kvalifikacija.

Fudbaleri Zrinjskog skupo su prodali kožu protiv prošlogodišnjeg učesnika grupne faze Lige šampiona Šerifa pošto je eliminisan posle samo jednog pogotka viđenog u dvomeču i to autogola...

Zrinjski se pokazao kao tvrd orah za Šerif, koji je na svom terenu delovao inferiorno u nekim momentima, o čemu najbolje govori to da je u prvom poluvremenu domaćin imao samo jedan udarac u okvir gola. Drugi je bio onaj Igora Savića u 22. minutu posle kornera sa leve strane. Našao se vezista Zrinjskog u duelu sa Ibrahimom Akanbijem, a u tom kontaktu je skočio loše, tako da je potiljkom zahvatio loptu i poslao je pravo iza leđa golmana Josipa Čondrića.

Moldavski prvak je ostao bez okosnice tima, skoro čitavih startnih 11 iz prošle sezone je napustilo klub. Upravo u toj činjenici Maribor vidi svoju šansu, a posebno na svom "Ljudskom vrtu".

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!