OČEKIVANJA SU OPTIMISTIČNA: Kolubara sa iskusnim Hrvatom napada Radnički na startu sezone

Novosti online

11. 07. 2022. u 11:36 >> 09:45

"RUDARI" pred svojim navijačima žele tri boda na premijeri.

ОЧЕКИВАЊА СУ ОПТИМИСТИЧНА: Колубара са искусним Хрватом напада Раднички на старту сезоне

Foto: Profimedia

U poslednjem susretu prvog kola Mocart bet Super lige sastaće se lazarevačka Kolubara i kragujevački Radnički.

Prošlosezonski debitant u eliti uspeo je da očuva status superligaša uz brojne oscilacije i poteze koji bi morali da predstavljaju pouke na osnovu kojih će u drugoj takmičarskoj godini napraviti iskorak. Nove izazove Kolubara će dočekati sa Dejanom Đurđevićem na klupi, povratnikom u Lazarevac koji je obeležio i prethodno leto. Strateg koji je u junu 2021. godine nasledio Dragana Radojičića (šefa stručnog štaba tek nekoliko sati), vratio se ovog leta u sredinu koju je u aprilu napustio ne štedeći kritike, između ostalog istakavši da klub vode amateri.

Tokom prvog Đurđevićevog mandata Kolubara je mahom igrala u sistemu sa tri igrača u poslednjoj liniji, a sličnu taktiku možemo da očekujemo i u izazovima koji slede. Lazarevčani su renovirali ekipu, a najveće promene je pretrpeo ofanzivni deo.

Uroš Đuranović prešao u mađarski Kečkemet, uz njega je iz kluba otišao i prekaljeni Dejan Đenić. Uloge naslednika pomenutog dvojca pripale su golgeterima iz regiona te je pojačanje na poziciji devetke iskusni hrvatski internacionalac Ante Vukušić, nekada velika nada splitskog Hajduka i čovek sa bogatom internacionalnom karijerom, pored kojeg će minute vrebati mladi Slovenac Haris Kadrić.

Izuzetno zanimljivo fudbalsko leto u srcu Šumadije. Radnički 1923 se nakon turbulentne sezone, u kojoj je putem baraža uspeo da sačuva mesto među srpskom fudbalskom elitom, bacio na ozbiljnu rekonstrukciju tima kako ne bi ponovo došao u situaciju da strepi od selidbe u niži rang takmičenja.

Nenada Lalatovića na klupi je zamenio Dejan Joksimović, nekadašnji igrač, a potom i vrlo uspešan trener mlađih selekcija kragujevačkog kluba.

Jedno od kapitalnih pojačanja Kragujevčana u letnjem prelaznom roku predstavljao je dolazak "udarne igle" sada već bivšeg superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca Damjana Krajišnika.

U prethodna tri međusobna duela Kolubara je bila mnogo uspešnija. "Rudari" su upisali dva trijumfa, dok se jedan meč završio nerešenim ishodom.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate