FUDBAL U BRAZILU JE RELIGIJA: Gradski derbi Sao Paula je više od života!

Novosti online

20. 06. 2022. u 09:34 >> 08:08

TRINAESTO kolo Serije A donosi nam utakmicu zbog koje će na 90 minuta sve stati u metropoli od 12 miliona stanovnika.

ФУДБАЛ У БРАЗИЛУ ЈЕ РЕЛИГИЈА: Градски дерби Сао Паула је више од живота!

FOTO: AP/Tanjug

Brazilska Serija A polako, ali sigurno, sve više dobija svoje obrise. Palmeiras je demonstrirao svoju dominaciju, Korintijans je jedini (za sada) koji mu uspešno parira. Međutim, večeras bi jedan klub mogao da pomrsi konce izabranicima Abela Fereire. 

Naime, u gradskom derbiju Sao Paula, istoimeni klub dočekuje popularne "svinje" na legendarnom "Murumbiju".

"Trikolori" su u maloj rezultatskoj krizi, puleni nekada sjajnog golmana Rožerija Senija na prethodnih pet mečeva upisali su samo jedan trijumf uz tri remija i poraz od Botafoga. Upravo pomenuti neuspeh upalio je "alarm" u redovima velikana koji može lako da se ugasi. Navijači bi lako zaboravili na svaku bledu partiju ove sezone ukoliko padne najveći rival, ipak, Palmeiras dominira već nekoliko godina, dvostruki je šampion i najiskusnija ekipa u ligi.

"Svinje" nemilosrdno gaze konkurenciju na startu brazilske Serije A. Posle 12 kola "verdao" ima samo jedan poraz, rame uz rame su na vodećoj poziciji sa Korintijansom koji ima meč više. U minulom kolu Palmeiras je upisao treću uzastopnu pobedu pošto su do nogu potukli gostujući Atletiko Gojanense sa 4:2.

Sedam minuta zelene oluje u finišu prvog poluvremena je bilo dovoljno da Palmeiras reši utakmicu. U sjajnom ambijentu pred skoro 40.000 navijača, tim Abela Fereire se mučio na početku, gubio čudnim autogolom Luana, a onda je od 42. do 49. minuta postigao četiri gola i na poluvreme otišao bezbrižan...

Iznenađujući dvostruki strelac je bio paragvajski štoper Gustavo Gomez, po gol su dali Ze Rafael i Gustavo Skarpa, ali se posle utakmice najviše pričalo o mladoj zvezdi Gabrijelu Veronu (19).

Najveći projekat Palmeirasa i najvredniji tinejdžer brazilskog fudbala (cena mu je oko 25.000.000 evra) je u prošlom kolu prvi put u karijeri vezao treću utakmicu kao starter. I namestio dva gola. Bio je asistent i u pretprošlom kolu. 

U prethodnih pet međusobnih susreta nije bilo nerešenog ishoda, videli smo dva trijmfa Sao Paula i tri Palmeirsa.

Malu prednost dajemo aktuelnom šampionu, uz mali "osigurač" - duplu šansu. Takođe, očekujemo dva ili više golova na "Murumbiju".

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri