SUDAR DAVLJENIKA U ANDALUZIJI: Ko je ovo mogao da očekuje?

M.T.

21. 01. 2023. u 18:06 >> 18:06

GOSTI su u nešto boljoj formi.

СУДАР ДАВЉЕНИКА У АНДАЛУЗИЈИ: Ко је ово могао да очекује?

Foto Profimedia

Malo ko je očekivao da će sredinom sezone Sevilja biti u zoni ispadanja, a upravo se tamo nalazi tim iz Andaluzije koji će večeras od 21 sat na stadionu ''Ramon Sančez Pizhuan'' dočekati u 28. kolu ekipu Kadiza u 18. kolu koja je u istoj situaciji borbe za opstanak u elitnom društvu španskog fudbala.

Sevilja više od dve decenije nije bila van prvog ranga španskog fudbala, ali se ove sezone opasno približila mogućnosti da završi taj niz. Andalužani u nastavku sezone zapravo ne postižu loše rezultate pošto su na pet utakmica doživeli samo jedan poraz, ali su tri od četiri ostvarene pobede došle u Kupu kralja. Poslednja je ostvarena protiv Alavesa, a pre toga je Sevinja poražena od Đirone sa 2:1 u La Ligi.

Ekipa Horhea Sampaolija trenutno je na 19. poziciji, pretposlednjoj u ligi sa 15 osvojenih bodova, a iza nje je samo prežaljeni Elče sa svega pet bodova. Ispred Sevilje je njen današnji prtiv Kadiz sa bodom više. Ipak, situacija nije još potpuno postala bezizlazna za Sevilju pošto Espanjol na 14. mestu ima samo dva boda više, a Valensija na 12. mestu samo četiri boda više.

Kadiz gostuje večeras direktnom konkurentu za opstanak od kojeg ima bod više, a nalazi se u seriji od tri utakmice bez poraza u La Ligi u kojima je osvojio pet bodova. Kadiz je remizirao sa Elčeom i Almerijom, a uspeo je da savlada Valensiju u gostima.

Veliki problem Kadiza ove sezone je neefikasnost pošto je tim postigao samo 12 golova, a najbolji strelac tima sa tri gola Lukas Perez se vratio u Deportivo La Korunju. Ono što može da bude prednost Kadiza je svežina pošto tim nema obaveze u Kupu kralja iz kojeg je ispao još u novembru.

Oba tima suočavaju se sa velikim brojem igrača koji bi mogli da odsustvuju sa ovog meča zbog povreda. U Sevilji Horhe Sampaoli ne može da računa na Markosa Akunju zbog suspenzije, a povrede su odvojile od tima Tomasa Dilejnija, Markaa i Hesusa Manuela Koronu, dok nije sigurno da će moći da igraju Aleks Telješ i Papu Gomez.

U Kadizu zbog suspenzije neće biti Fedea San Emeterija, a zbog povrede trener Seržo Gonzales ne može da računa na Hozea Marija, dok je pod veliim znakom pitanja igranje Davida Gila, Kale, Viktora Ćusta, Jona Anders Garida i Hoseba Zaldua.

U prethodnih deset mečeva ova dva tima Kadiz nije uspeo da ostvari pobedu, dok je Sevilja slavila devet puta uz jednu nerešenu utakmicu. Poslednju pobedu Kadiz je protiv Sevilje uspeo da ostvari u Kupu kralja 2006.godine

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)