U KOMŠILUK PO TIP DANA: Osijek preporođen novcem iz Mađarske

Ž. U.

29. 01. 2022. u 08:38

Danas u 15. sati, mečom u Osijeku nastavlja se prvenstvo najjače lige Hrvatske.

У КОМШИЛУК ПО ТИП ДАНА: Осијек препорођен новцем из Мађарске

Foto: Printskrin

OSIJEK  - SLAVEN   1   (kvota: 1.50)

Osijek je sve utakmice u pripremnom periodu rešio trijumfalno. Za očekivati je da taj korak sačuva u prvom meču nastavka sezone protiv Slovana, ekipe koja se već godinama u poslednjim mečevima prvenstva spašava ispadanja.

Nije tajna, da je Osijek pre nekoliko sezona bio u finansijskoj krizi. Međutim, u svojoj državi nije mogao da pronađe toliko moćnog sponzora, tako da su se ni krivi ni dužni "ćoravog" posla od 2016. godine prihvatili Mađari. Osijek je osetno živnu na svim poljima. Imao je dobre rezultate, čak i u nižim kategorijama gde je uspeo da stvori pometnju. Zbog jednog igrača posvađao je najjače, Dinamo i Rijeku, koja je zbog razlike u ceni od 200.000 evra, na "Kantridu" dovela najperspektivnijeg fudbalera Hrvatske. 

Prošlo je od tada mnogo vode Savom i Dravom, ali činjenica ostaje da se Osijek i Dinamo još nisu "pomirili".  Dinamo i Rijeka su osvajali titule, dok je tim iz "Gradskog vrta" čekao svoju šansu, ali je još nije dočekao.

Ova sezona mu je biti ili ne biti. Trenutno se sa spomenutim dvojcem nalazi na deobi prvog mesta (svi po 40 bodova). Na svom terenu u ovako bitnom momentu i posle toliko ulaganja, bodove ne bi smeo da ispusti protiv ekipe kao što je Slaven.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba