LESKOVAČKI STRIP I U GRČKOJ: Prvi album iz serijala "Vekovnici"

I. M.

07. 05. 2021. u 11:07

U GRČKOJ je objavljen prvi album strip serijala "Vekovnici", pod imenom "Rekvijem", u izdanju jedne od najvećih izdavačkih kuća u toj zemlji pod nazivom "Džema pres", saopštila je Škola stripa "Nikola Mitrović Kokan" koja radi pri Leskovačkom kulturnom centru.

ЛЕСКОВАЧКИ СТРИП И У ГРЧКОЈ: Први албум из серијала Вековници

Foto Škola stripa

Ovaj album je objavljen krajem prošlog meseca i to nakon što se integral "Vekovnika", osim u Srbiji, pojavio u Rumuniji, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji.

Foto Škola stripa

- Serijal je, osim u regionu, svoj kvalitet ponovo potvrdio i na globalnom nivou. Njega je u svoju listu najboljih stripova na svetu za prošlu godinu uvrstio jedan od vodećih svetskih eksperata za strip Britanac Pol Grevet - podseća Marko Stojanović,  scenarista "Vekovnika" i predavač u Leskovačkoj školi stripa.

U Grčkoj je objavljen strip album koji je najvećim delom nacrtao učenik ove škole Marko Nikolić, a u njegovoj izradi su učestvovali i Dejan Nenadov i Aljoša Tomić. U Leskovačkoj školi stripa još kažu da su "Vekovnici" verovatno i najizlaganiji srpski strip serijal.  Oni su se predstavili ljubiteljima stripa u desetak gradova Srbije, ali i u inostranstvu, od Sofije i Slivena, preko Laktaša i Herceg Novog do Moskve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri