KAD "UPECA" LOPOVA, LOVI RIBU: Policajac Milan Piperković strastveni je ribolovac

Goran ĆIROVIĆ

01. 05. 2021. u 09:22

UZ svakodnevni posao u Interventnoj patroli, policajac Milan Piperković, pripadnik Policijske uprave Kraljevo (PUK), osim po svojoj hrabrosti, posvećenosti poslu, odanosti i solidarnosti, među svojim kolegama poznat je i kao veliki, strastveni zaljubljenik u ribolov i prirodu, kao osvajač brojnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim ribolovačkim takmičenjima.

КАД УПЕЦА ЛОПОВА,  ЛОВИ РИБУ: Полицајац Милан Пиперковић страствени је риболовац

Foto Privatna arhiva

Ističući da je posao policajca u Interventnoj patroli veoma složen, dinamičan i izazovan u nastojanjima da se očuva mir i bezbednost u gradu, Piperković naglašava da je podrška porodice i kolega najbitniji faktor u usklađivanju obaveza na poslu i hobija. Ovaj hrabri policajac rođen je u selu Katići kod Ivanjice, u kraju poznatom po netaknutoj prirodi i velikom broju izvorišta. Kako kaže, vikende sa svojim ocem provodio je pecajući na planinskim rečicama, ali i na većim vodotocima Zapadne Srbije. Od obične dečje igre, pecanje je tako preraslo u hobi i veliku ljubav.

- To mi omogućava da dosta vremena provedem u prirodi, pored vode, da se opustim. Upravo je i specifičnost posla, fizička i psihička spremnost za izazove sa kojima se svakodnevno susrećemo, bila i dodatni podstrek da svoje slobodno vreme provodim u prirodi koja smiruje i oplemenjuje, uživajući u čarima ribolova. A, pored sportsko-rekreativnog ribolova, kada mi to obaveze dozvole, učestvujem i na raznim takmičenjima - dodaje Piperković.

NAGRAĐEN ULOV

OD većih ulova izdvojio bih šarana od 16 kilograma, mrenu od četiri kilograma, deveriku od 3,5, a kao najznačajniji ulov svakako deveriku od samo 30 grama koja mi je donela drugo mesto u konkurenciji 60 takmičara na jezeru Ćelije - pohvalio se Piperković.

Prema njegovim rečima, ribolov ga je odveo na mnoga lepa mesta u našoj zemlji, ali i u Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku i Crnu Goru, od malih planinskih reka na Goču poviše Kraljeva i rečica ivanjičke opštine, do većih reka poput Ibra, Morave, Drine i Rzava, Zlatarskog, Gružanskog, Bovanskog i jezera Mađer...

ODMOR Milan u"akciji", Foto Privatna arhiva

- Poslednjih desetak godina aktivno se bavim posebnom tehnikom feeder ribolova - dubinski način ribolova sa hranilicom. Veličina ribe koja se uhvati na udicu nema nekog velikog značaja kod pravih zaljubljenika. Ponekad i mala vrsta ribe može biti pravi izazov i čak odlučujuća kada je takmičenje u pitanju - pojašnjava naš sagovornik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove