PREMIJERKA BRNABIĆ POSETILA GRADILIŠTE U KCV: Novi objekat biće jedan od simbola jake Srbije (FOTO)

Z. Grumić

30. 04. 2021. u 12:42

REKONSTRUKCIJA i dogradnja Kliničkog centra Vojvodine (KCV) u Novom Sadu, koliko god da izgleda impozantno, samo je mali deo mnogo šireg projekta ulaganja milijardu evra u zdravstvo Srbije, koji mora da bude završen do 2025. godine, istakla je predsednica Vlade Ana Brnabić prilikom obilaska gradilišta u KCV.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ПОСЕТИЛА ГРАДИЛИШТЕ У КЦВ: Нови објекат биће један од симбола јаке Србије (ФОТО)

Foto: N.Karlić

Nedavno započeta obnova i dogradnja blokova B i C, ukupne površine 30.000 kvadratnih metara, praktično je nastavak radova započetih na toj lokaciji KCV još pre tri decenije i ostavljenih da stoje tako u „sivoj fazi“, kao  ruglo i svedočenje o tome koliko smo bili slabi i neodgovorni, izjavila je Ana Brnabić naglasivši da su svi ti odavno započeti objekti poslednjih godina obnovljeni ili se dovršavaju.

Foto: N.Karlić

 

- Sada su ti objekti spomenici svemu onome što je Srbija danas, jaka i odgovorna Srbija, koja radi i koja se gradi.

Premijerka je podsetila da je u okviru tog velikog projekta, koji je 2017. godine pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić, završen klinički centar u Nišu i da će prva faza radova u Kliničkom centru Srbije u Beogradu biti gotova do kraja godine. Radovi u KCV trebalo bi da budu završeni za dve do tri godine a za Klinički centar u Kragujevcu u toku je izrada projektne dokumentacije.

Teku i radovi na četiri opšte bolnice i na mnogobrojnim domovima zdravlja širom Srbije. Deo njih se finansiraju iz domaćih sredstava a veliku podršku u tome naša zemlja ima  od  Evropske investicione bankom (EIB) koja je, kako je rekao šef kancelarije EIB za Zapadni Balkan Alesandro Bragonci, do  sada izdvojila 250 miliona evra za obnovu i izgradnju 20 bolnica u Srbiji.

Radove na objektu KCV, koji će raspolagati sa 348 bolničkih kreveta i 16 operacionih sala, obišli su i ministar Zlatibor Lončar, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Miloš Vučević.

INSTITUT

POSLE priprema, koje su trajale skoro četiri godine, konačno kreće izgradnja zgrade Instituta „Biosens“ u Novom Sadu. - Ubrzo, posle praznika, položiću kamen temeljac za još jednu važnu investiciju u Novom Sadu, koju ostvarujemo u saradnji sa EIB, a to je izgradnja Instituta „Biosens“ - rekla je Ana Brnabić napominjući da je kašnjenje početka izgradnje bilo prouzrokovano neplanirano dugom procedurom sa EIB kao i nekim dodatnim poslovima u vezi sa temeljem zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)