RECIKLAŽA NA ULICAMA VARVARINA: Postavljena “zvona” za staklo

S. Babović

28. 04. 2021. u 23:04

OVE nedelje u Varvarinu postavljeno je 30 namenskih kontejnera za reciklažu staklene ambalaže u okviru projekta, koji zajedno sa partnerima, realizuju Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju-GIZ i Nacionalna alijanse za lokalni ekonomski razvoj-NALED.

РЕЦИКЛАЖА НА УЛИЦАМА ВАРВАРИНА: Постављена “звона” за стакло

Foto: OU Varvarin

Organizatori su pozvali građane i ugostitelje da prazne flaše i tegle ubacuju u kontejnere,kako bi sprečili da ovaj otpad završi na deponijama.

-Zvona za reciklažu stakla doprineti unapređenju i lakšoj primeni ekoloških navika građana Varvarina-smatra Dejan Milanović, zamenik predsednika opštine Varvarin.-Sprovođenje projekta na terenu, praćenje popunjenosti i dinamike pražnjenja staklene ambalaže iz zvona biće zadatak Javnog komunalnog preduzeća.

U projektu učestvuje još 13 gradova i opština iz Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, a do sada je 600 zvona za reciklažu stakla postavljeno u Nišu, Kragujevcu, Somboru i Varvarinu.

Foto: OU Varvarin

-Jedan od ciljeva projekta je da se u odabranim gradovima i opštinama poveća količina prikupljene staklene ambalaže za 20 posto-Sanja Knežević-Mitrović,menadžerka projekta,ispred NALED-a.-Rezultat projekta biće vodič sa preporukama i uputstvima za jedinice lokalnih samouprava koje će moći da primene svi gradovi i opštine širom regiona kako bi otpočeli sa procesom uvođenja primarne selekcije otpada. Upravo usmeravanjem metoda upravljanja otpadom i podizanjem svesti o njihovoj važnosti neposredno se doprinosi daljem pridruživanju EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere