ZA 24 SATA PREMINULO TROJE: U kraljevačkoj bolnici od korone se leči 50 pacijenata

G.Ć.

28. 04. 2021. u 16:11

UPRKOS nižim ciframa na dnevnom nivou i smanjenju broja novozaraženih u odnosu na prethodni period, još je rano za bilo kakvo opuštanje.

ЗА 24 САТА ПРЕМИНУЛО ТРОЈЕ: У краљевачкој болници од короне се лечи 50 пацијената

Foto: G. Šljivić

Tokom minula 24 sata, u našoj ustanovi od posledica korone preminulo je troje kovid pacijenata. Ukupno je hospitalizovano 50 pacijenata, od kojih je 14 zbrinuto na Odeljenjima intenzivne i poluintenzivne nege. Dvoje je na respiratoru, dok stanje ostalih bolesnika zahteva pojačanu oksigenoterapiju.


Ovo je izjavio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja i pomoćnik direktora za internistički sektor Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, u svom redovnom, nedeljnom raportu medijima o aktuelnoj situaciji u ovoj ustanovi.

- I dalje primamo pacijente sa teškom kliničkom slikom. Prema statističkim podacima, prosečna starost preminulih od korone je 76 godina, a 40 odsto ukupnog broja preminulih imalo je više od 80 godina. Gotovo 90 odsto preminulih imalo je makar jedan, a najčešće dva ili više komorbiditeta – naglasio je dr Parezanović, dodajući da se dnevno u Kovid ambulanti obavi oko 120 pregleda, kao i da je trenutno sedmoro zdravstvenih radnika van stroja, dva lekara i dve medicinske sestre su oboleli, a troje je u izolaciji zbog pozitivnog kontakta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OBIČAJ KOJEM SE SVI RADUJU: Znate li zašto se muškarcu cepa košulja kada dobije dete?