ŠLJUNAK IZ MORAVE ZA AUTO-PUT: Sastanak gradonačelnika Čačka i nadležnih iz kineske kompanije

V. I.

24. 04. 2021. u 15:17

GRADONAČELNIK Čačka Milun Todorović zajedno sa generalnim direktorom JVP „Srbijavode" Goranom Puzovićem održali su sastanak sa Šou Jičengom, menadžerom projekta izgradnje poddeonice tri (Preljina-Pakovraće) na trasi auto - puta E-763 Preljina-Požega.

ШЉУНАК ИЗ МОРАВЕ ЗА АУТО-ПУТ: Састанак градоначелника Чачка и надлежних из кинеске компаније

Foto: V. I.

Prema rečima gradonačelnika Todorovića, tema razgovora bilo je obezbeđivanje šljunkovitog materijala iz korita reke Zapadne Morave za izgradnju nasipa auto-puta.

U planu je da se u periodu dok je brana u Parmencu podignuta, izvrše radovi na regulaciji korita reke uklanjanjem nanosa šljunka uzvodno od brane, a da se taj materijal iskoristi za radove na auto-putu. Istovremeno će se nizak vodostaj iskoristiti za radove na ulivnoj građevini hidromelioracionog sistema Parmenac-Ljubić u sklopu radova na revitalizaciji čitavog sistema za navodnjavanje – rekao je Todorović.

- Nakon spuštanja ustava na brani, tokom juna, nastaviće se sa uređenjem rečnog korita nizvodno od brane. Na ovaj način sačuvaćemo otvaranje barem jednog pozajmišta materijala u Prijevoru, u površini većoj od jednog hektara, a istovremeno urediti korito Zapadne Morave, što je višestruko značajno, kako zbog formiranja akumulacije za alternativno vodosnabdevanje grada tokom leta, tako i zbog smanjenje rizika od poplava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega