ŠESTORO TAKMIČARA, ŠEST PRVIH NAGRADA: Odličan rezultat ćuprijske Škole za mlade talente na festivalu "Primavera"

Z.R.

20. 04. 2021. u 20:12

PETI Internacionalni festival „Primavera“ održan je u etno selu „Stanišići“ kod Bijeljine od 15. do 18. aprila, a učenici škole za muzičke talente u Ćupriji pokazali su da su bez premca među 360 takmičara u disciplini violine.

ШЕСТОРО ТАКМИЧАРА, ШЕСТ ПРВИХ НАГРАДА: Одличан резултат ћупријске Школе за младе таленте на фестивалу Примавера

Foto: Škola za mlade talente

Sviralo je šestoro učenika ove škole i svi su se u Ćupriju vratili sa šest prvih nagrada. Dunja Stojković osvojila je 100 poena i titulu laureata, a ostali prvonagrađeni su Stojanka Pešić, Marta Medan, Bojana Šerović, Nika Šulja i Matija Spasojević. Klavirsku saradnju pružao im je profesor Uki Ovaskainen.

Škola za muzičke talente u Ćupriji je jedinstvena ustanova u Srbiji po svom nastavnom planu i programu koja muzički nadarenu decu – svoje đake – obrazuje u profesionalne muzičare. Ustanova je internatskog tipa, a školovanje u njoj traje deset godina i pored muzičke, obuhvata i opšteobrazovnu nastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)