ZAVRŠENA IZGRADNJA ŠKOLE U BATINCU: Deca od septembra u klupama, a dotle će biti gotova i ograda

Z.R.

13. 04. 2021. u 19:00

U SELU Batinac kod Ćuprije završena je izgradnja objekta osnovne škole koja je počela još pre petnaestak godina ali se sa projektom zastalo, pa je najveći njegov deo okončan tek sada sredstvima Ministarstva prosvete u iznosu od 14,3 miliona dinara.

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ШКОЛЕ У БАТИНЦУ: Деца од септембра у клупама, а дотле ће бити готова и ограда

Foto: Opština Ćuprija

Objekat ima površinu 400 metara kvadratnih - dve učionice, kabinet za informatiku, nastavničku kancelariju i đačku kuhinju, urađena je kotlarnica, vodovodna i kanalizaciona mreža sa novim mokrim čvorom.

Kako prenosi sajt Opštine Ćuprija, prilikom obilaska škole predsednik te opštine Jovica Antić rekao je da su radovi trajali malo duže zbog nepredviđenih okolnosti, ali je bitno da će novi školski objekat da unapredi uslove za obrazovanje u opštini Ćuprija.

- Izvode se radovi i na objektu matične škole „Vuk Karadžić“ u gradu, tako da će skoro istovremeno oba objekta da dobiju odgovarajući izgled, a učenici funkcionalne škole – istakao je Antić.

U obilasku školskog objekta u Batincu osim Antića bili su još zamenik predsednika opštine Vladimir Vasiljević i članovi Opštinskog veća Đorđe Nešković (zadužen za obrazovanje) i Svetlana Kostić.

Škola će otvoriti vrata đacima u septembru, sa početkom nove škoslke godine, a u međuvremenu biće urađeno i ograđivanje dvorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)